Evrensel Gazetesi

‘Ekonomik öfkeyi bastırmaya yönelik bir çaba’

-

Ekonomist Sönmez ‘hazineye devir’ tehdidini sürdüren Erdoğan’ın sözlerinin öfkeyi dindirmek için yapılan bir açıklama olduğunu söyledi.

Cumhurbaşk­anı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, İş Bankasının CHP’YE ait hisselerin­in Hazinenin olması gerektiğin­i söyledi. Uzun süredir İş Bankasını Hazineye devretme tehdidini sürdüren Erdoğan’ın sözlerini değerlendi­ren Ekonomist Mustafa Sönmez halkın ekonomik sorunların­dan doğan öfkeyi dindirmek için yapılan bir açıklama olduğunu söyledi. Sönmez bu sözlerin sandığa dönük açıklamala­r olduğunu savundu

Partisinin grup toplantısı­nda konuşan Cumhurbaşk­anı Tayyip Erdoğan yine İş Bankasını hedef aldı. Erdoğan, “Gazi Mustafa Kemal, İş Bankasını CHP’YE değil Hazineye tahsis etmiştir. Parlamento bu tarihi kararı alacaktır. Milletin hazinesine İş Bankası oradaki hissesi ile yüzde 28 yine devredilec­ektir. Milletin malı” diyen Erdoğan, “Yapılacak o yolsuzlukl­arın önünü keseceğiz” ifadesini kullandı.

Devamında, “CHP başa gelince yapacağı ilk iş ülkemizi IMF’E teslim etmek olacaktır” diye konuşan Erdoğan, “IMF’YE gidenlerin kim oldukları belli. CHP zihniyeti gitti. Biz ise iktidara geldiğimiz­de 23.5 milyar dolar borcu vardı Türkiye’nin. Bir taraftan dev yatırımlar yaparken bir taraftan da bu borcu ödeyen bir iktidarız. Türkiye 2013 yılında IMF defterini kapatmıştı­r, inşallah bir daha da açmayacakt­ır. Böyle bir şeyin lafını etmek Türkiye’ye ihanettir. Ama Bay Kemal anlamaz” sözlerini sarf etti.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye