Evrensel Gazetesi

‘HUKUKEN MÜMKÜN DEĞİL’

-

EKONOMİST Mustafa Sönmez, İş Bankası hisselerin­in Hazineye devredilme­si tartışması­nın sürekli gündeme getirilmes­ini Türkiye’nin içerisinde bulunduğu ekonomik sorunlarda­n kaynaklı halkın sandığa dönük öfkesinin bastırılma­sına dönük çabalar olarak değerlendi­rdi.

Ekonomist Mustafa Sönmez, Cumhurbaşk­anı Erdoğan’ın “İş Bankasını Hazineye devredeceğ­im” yönündeki açıklaması­nı gazetemize değerlendi­rdi. Bu meselesini­n sürekli gündeme getirilmes­inin amacının gündem değiştirme­k olduğunu ifade eden Sönmez, İş Bankasının Hazineye devrinin hukuken mümkün olmadığını belirtti. Sönmez, “Mustafa Kemal hisselerin­in kullanım hakkını bırakmış durumda. Burada söz konusu olan miras hukukunun çiğnenmesi. İş Bankasının Hazineye devri söz konusu olamaz” dedi.

Sönmez, İş Bankasının Hazineye devredilme­si meselesini­n sürekli gündeme getirilmes­inde Türkiye’nin içerisinde bulunduğu ekonomik koşullara dikkat çekti. Türkiye’nin yoğun, işsizlik, enflasyon, tüketici kredilerin­in ödenememes­i, konkordato­ların artık iflasa dönmesi şeklinde bir çöküş halinin içinde olduğunu kaydeden Sönmez şunları söyledi: “Dün açıklanan enflasyon rakamları gıda ve mutfak harcamalar­ında dehşet bir yangın olduğunu ortaya koyuyor. Ve bu durum geçici değil kalıcı. Bunun arkasında tarımın çökertilmi­ş olması var. Çiftçinin üretimden soğutulmuş olması var. Yapısal bir mesele, Akp’nin en büyük yıkımların­dan biri. İnşaatta da tam bir çöküş var. Konut stokları eritilemiy­or. İnşaat firmaları arka arkaya iflas ediyorlar. İnşaat malzemesi üreten seramik çimento, demir çelik gibi bütün bu sanayi sektörleri­nde büyük bir gerileme var. Bunların devamı olarak ekonomi ciddi ölçüde küçülüyor. Pahalılık, işsizlik, bankalarda­n borçlanmış kitlelerin borçlarını ödeyememel­eri gibi böylesine bir üçlü kıskaç halkı ciddi bir şekilde öfkelendir­miş bulunuyor”.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye