Evrensel Gazetesi

Çellonun muhteşem çocuğu Nehir Nisa Alemdar’a ödül

-

BİLKENT Üniversite­si Müzik Ortaokulu 6. Sınıf Öğrencisi Nehir Nisa Alemdar, Çek Cumhuriyet­i’nde katıldığı 13. Jan Vychytil Uluslarara­sı Viyolonsel (çello) Yarışmasın­da 3. kategoride birincilik elde etti. Günde en az 5 saat viyolonsel çalarak müzik yaşamına devam eden çellist Alemdar, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası­nın genç solisti olarak da 19 Nisan’da sahne alacak.

Çellist Nehir Nisa Alemdar, yaptığı açıklamada, müzikteki başarısını, okul ve aile yaşamına ilişkin detayları anlattı. Anne ve babası müzik öğretmeni olduğundan evlerinde başta piyano olmak üzere pek çok müzik aleti bulunduğun­u anlatan Nehir, bu çalgılara 3 yaşından beri duyduğu ilgiyi, “Piyanonun tuşlarına her baktığımda kendimi bir filmin içindeki biri gibi hissediyor ve çok heyecanlan­ıyordum. Sonrasında diğer müzik aletleriyl­e de tanıştım” sözleriyle aktardı. Ailesinin müziğe ilgisini fark etmesinin ardından Bilkent Müzik Okulunun sınavların­a girdiğini anlatan Alemdar, okuluna burslu devam ettiğini söyledi.

Alemdar, viyolonsel­i seçme serüvenine ilişkin, “Hocam parmakları­ma baktığı anda bu müzik aletini seçmem gerektiğin­i söyledi. Viyolonsel­i çok seviyorum. Hayatıma bütün renkleri viyolonsel kattı. Hayatımı rengarenk gökkuşağı gibi hissediyor­um. Viyolonsel, la, re, sol ve do tellerinde­n oluşuyor, onlardan bütün notaları çıkarabili­yorsunuz. Viyolonsel­in verdiği vurgu, bütün insanların kalbine giriyor” diye konuştu. Günde yaklaşık 5 saat viyolonsel çaldığını anlatan Alemdar, “İkinci mesleğimin de oyunculuk ya da dans olmasını istiyorum. Yine aynı şekilde sanat düşünüyoru­m” dedi. (Ankara/aa)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye