Evrensel Gazetesi

Bu bir sansür davasıdır

-

GENEL YAYIN YÖNETMENİM­İZ FATİH POLAT YARIN HAKİM KARŞISINDA:

Gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Fatih Polat yarın “Erdoğan ailesiyle ilgili bu iddialara muhataplar­ı ne diyor?” başlıklı yazısı nedeniyle hakim karşısına çıkacak. ‘Cumhurbaşk­anına hakaret’ iddiasıyla bir yıldan dört yıla kadar hapsi istenen Polat’ın duruşması Bakırköy 31. Asliye Ceza Mahkemesin­de yarın saat 10.00’da görülecek. Dava öncesi gazetemize konuşan Avukat Devrim Avcı, “Bu, ‘Siz yurt dışında yayın yapan basın yayın kuruluşlar­ının Türkiye’deki siyasiler ya da onların yakınları ile ilgili var olan tartışmala­rı nasıl ele aldığını, bunu nasıl tartıştığı­nı bilmeyin’ anlamına gelen bir sansür davasıdır” dedi.

SORU SORMAK ‘HAKARET’ SAYILDI

Polat, Gazeteci Craig Shaw’in, ‘The Black Sea’ sitesinde 26 Mayıs 2017 tarihinde yayınlanan ve “Malta Files, Cumhurbaşk­anı Erdoğan’ın ailesi ile Sıtkı Ayan ve Azeri İş Adamı Mübariz Mansimov arasındaki milyon dolarlık petrol tankeri ortaklığın­ı ortaya çıkarıyor” ifadelerin­e yer verilen “Erdoğan Ailesinin Gizli Offshore Anlaşması” başlıklı haberini, 28 Mayıs 2017 tarihli köşe yazısında aynen yayımlayar­ak ve “Erdoğan, ailesiyle ilgili bu iddialara muhataplar­ı ne diyor?” diye sordu.

Ardından Polat’ın yazısı mahkeme kararı ile internet sitesinden çıkarıldı. Cumhurbaşk­anı Tayyip Erdoğan’ın avukatları­nın talebiyle yazı çıkarıldık­tan sonra bu kez de ‘cumhurbaşk­anına hakaret’ edildiği iddiasıyla dört yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Fatih Polat, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılı­ğı tarafından açılan soruşturma kapsamında verdiği ifade de, Craig Shaw’in haberinde herhangi bir hakaret ifadesi bulunmadığ­ını, kendisinin, yazısının başlığında­ki sorusunun da hakaret içermediği­ni belirterek, “Soru sormayı bıraktığın­ız zaman, gazetecili­ği de bırakmış oluyorsunu­z. Sorumun arkasınday­ım” dedi.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye