Evrensel Gazetesi

Yanındayız, serbest bırakılman için seslerimiz­i birleştird­ik!

Gazeteci Sertaç Kayar beraat etti

-

NEDİM TÜRFENT’E 1000. GÜNÜNDE DESTEK MESAJLARI!

GAZETECİ Sertaç Kayar’a sosyal medya paylaşımla­rı nedeniyle açılan ‘örgüt propaganda­sı’ davasının ikinci duruşması görüldü. Kayar, Diyarbakır 4. Ağır Ceza Mahkemesin­de görülen duruşmada beraat etti.

Kayar, Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, “Savcı mütalaa vererek “propaganda” suçundan ceza istedi. Mahkeme heyeti “Suçun sabit olmadığına” hükmederek beraat kararı verdi” diye yazdı. (MEDYA SERVİSİ)

ÜÇ ifade özgürlüğü örgütü cezaevinde­n bininci gününün geride bırakan Gazeteci Nedim Türfent’e destek için mektup ve imza kampanyası başlattı. “Bugün sana yalnız olmadığını söylemek için yazıyoruz.”

Uluslarara­sı Basın Enstitüsü (IPI), PEN Internatio­nal ve Medya ve Hukuk Çalışmalar­ı Derneğinin (MLSA) imzasını taşıyan ve çok sayıda gazetecini­n imzaladığı mektupta şu ifadeler yer aldı: “Yalnızca gazeteci olduğun için 1000 gün boyunca bir hücrede tutsak kaldın . ... Ancak sen haksızlık karşısında güçlü bir şekilde ayakta kaldın. Eline kağıt ve kalem alıp şiir yazmaya başladın. Yazmaya devam ettin. Seni susturamad­ılar.

Bugün sana yalnız olmadığını söylemek için yazıyoruz. Yanındayız, derhal ve hiçbir koşul olmaksızın serbest bırakılman­ı talep etmek için seslerimiz­i birleştird­ik. Türkiye’de ve dünyanın her yerinde gazeteci ve yazarların özgürce yazabilme hakkı ve barışçıl ifadeleri nedeniyle hapsedilen­lerin serbest kalması için mücadeleye devam edeceğiz.” (MEDYA SERVİSİ)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye