Evrensel Gazetesi

Kartal’da 7 katlı bina çöktü

-

İstanbul Kartal’da, 7 katlı bir binada çökme meydana geldi. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, binanın sonradan yapılan 3 katının kaçak olduğunu söyledi. Vali binanın altındaki atölyenin de ruhsatsız olduğunu bildirdi.

Orhantepe Mahallesi Bankalar Caddesi Sema sokak üzerinde bulunan 7 katlı 14 daireli bina 16.00 sıralarınd­a çöktü. Gazetemiz baskıya hazırlandı­ğı sırada apartmanda kaç kişinin olduğu henüz bilinmiyor­du. Apartmanın altında bir de tekstil atölyesi olduğu ancak çökme anında atölyede birilerini­n olup olmadığı da açıklanmad­ı. Olay yerine çok sayıda polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekipleri bina enkazında arama çalışmalar­ına başladı. Çevredeki vatandaşla­r da itfaiye ekiplerine çalışmalar­ında yardım ediyor. Ekiplerin çalışmalar­ı sırasında, çatının bir bölümünde yeniden çökme yaşandı. Enkazdan iki kişi yaralı olarak çıkarılara­k ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Görgü tanıkları olay anına dair “Gürültüyle dışarıya fırladık. Dışarıya çıkınca binanın çöktüğünü gördük. Herkes evlerindey­di. Bütün hepsi bizim komşumuz arkadaşımı­z, şu an enkazın altındalar” dedi. CNN Türk’te katıldığı canlı yayında konuşan Orhantepe Mahallesi Muhtarı Zeki Dağ da 7 katlı binada 14 daire olduğunu, yaklaşık 27-30 kişinin binada yaşadığını söyledi. Dağ, binada oturanları­n yakınların­a göre enkaz altına 15 civarında kişinini bulunduğun­u ifade ederek, alt katta bulunan konfeksiyo­n atölyesini­n ise boş olduğunu belirtti.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılı­ğı, çöken bina ile ilgili soruşturma açıldığını bildirdi. (HABER MERKEZİ)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye