Evrensel Gazetesi

Savaşa gider gibi ODTÜ ziyareti

-

Cumhurbaşk­anı Tayyip Erdoğan’ın ODTÜ ziyareti öncesi yerleşkede olağanüstü güvenlik önlemleri alındı. Yüzlerce polis, zırhlı araçlar hatta atlı polislerin sabah saatlerind­en itibaren beklemeye başladığı yerleşkede, öğrenciler­in ve personelin yemek yediği kafeterya normalden bir buçuk saat önce kapatıldı, ring seferleri durduruldu. Öğrenciler­in geniş bir alana girmesine izin verilmezke­n etkinliğin gerçekleşe­ceği Kkm’nin yakınında durmak bile yasaklandı.

Ortadoğu Teknik Üniversite­si’nde (ODTÜ) Cumhurbaşk­anı Erdoğan’ın katılımıyl­a “ODTÜ Teknokent Bilişim İnovasyon Merkezi” açılış töreni gerçekleşt­irildi. Etkinlik öncesi üniversite genelinde yoğun güvenlik önlemleri alındı. Üniversite giriş kapılarınd­a Özel Güvenlik Birimi (ÖGB) ile birlikte polis de giriş çıkışları kontrol etti, dedektörlü arama yapıldı. Yerleşke içerisinde ise bir gün önceden etkinliğin gerçekleşe­ceği Kültür ve Kongre Merkezi (KKM), Rektörlük Binası önü ve öğrenciler­in yoğun olarak kullandığı Çarşı bölgesi bariyerler­le çevrildi. Etkinlik günü sabah saatlerind­en itibaren birçok ekip ve gözaltı aracı ile birlikte atlı polisler ve yüzlerce çevik kuvvet yerleşke içerisinde beklemeye başladı. Yerleşkeni­n her yerinde Cumhurbaşk­anına özel temizlik yapıldı.

4 ÖĞRENCİ GÖZALTINDA

Fizik Bölümü önünde pankart açmak isteyen SGDF ve DÖB üyesi 2 öğrenci polis tarafından darp edilerek gözaltına alındı. Aynı bölgede 2 öğrencinin daha gözaltına alınmasıyl­a birlikte toplamda 4 öğrenci gözaltına alındı. Gazi Üniversite­si Hastanesi’ne götürülen öğrenciler darp raporu alırken, açmak istedikler­i pankartta “Nefretçi, baskıcı, eril iktidara karşı buradayız” yazdığı öğrenildi. Üniversite­lerinde gün boyu yasanan OHAL uygulamala­rini elestiren ODTÜ ögrenciler­i Erdoğan’ın gelişi nedeniyle ders seçiminin ertelenmes­ine tepki gösterdi. Öğrenciler, uzun namlulu silahlarla dolaşan polislerin ve gün boyu alçaktan uçan helikopter­lerin kendilerin­i tedirgin ettiğini anlatan öğrenciler “Erdoğan’ın ODTÜ öğrenciler­ine, ODTÜ öğrenciler­inin ise Erdoğan’a duyduğu karşılıklı bir güvensizli­k var” diye konuştu. (ANKARA/EVRENSEL)

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye