Evrensel Gazetesi

Kur’an kursu faciasında 1 kişi suçlu bulundu

-

DİYARBAKIR 6. Ağır Ceza Mahkemesi, 2015 yılında Kulp’ta 6 çocuğun yaşamını yitirdiği Kur’an kursu yangınıyla ilgili davada eğitmen Faruk Işık’a 9 yıl 3 ay hapis cezası verirken, diğer 5 sanık hakkında ise beraat kararı verdi.

Kulp İlçe Müftülüğün­e bağlı Kur’an kursunda 2015 yılında çıkan ve 6 çocuğun hayatını kaybettiği yangınla ilgili tutuksuz 6 sanık hakkında açılan davanın karar duruşması Diyarbakır 6’ncı Ağır Ceza Mahkemesin­de görüldü. Mağdur avukatları, sanıkların üzerlerine atılı “Görevi kötüye kullanma” ve “Taksirle birden fazla insanın ölümüne ve yaralanmas­ına neden olma” suçlarında­n cezalandır­ılmasını talep etti. Sanık avukatları ise, müvekkille­rinin beraatini istedi.

1 KİŞİYE HAPİS, 5 KİŞİYE BERAAT

Alınan son savunmalar­ın ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, kursta eğitmen olarak görev yapan Faruk Işık’a, “Taksirle birden çok kişinin ölümüne neden olmak”tan 9 yıl 3 ay hapis cezası verdi. Mahkeme, müdafi avukatları­n Işık’ın tutuklanma­sı yönündeki taleplerin­i ise reddetti. Mahkeme, haklarında “Taksirle birden fazla insanın ölümüne ve yaralanmas­ına neden olmak”tan 15 yıla kadar hapis cezası istenen Köy Muhtarı Özcan Ceylan ile ihtiyar heyetinde yer alan Abdullah Cengiz, Hanifi Dizmen, Hiyasettin Bartar ve Sebahattin Çankaya hakkında ise beraat kararı verdi.

Davanın 16 Ocak’ta görülen önceki duruşmasın­da mahkeme heyeti, bilirkişi tarafından hazırlanan rapor doğrultusu­nda dönemin Kulp İlçe Müftüsü Selahattin Özçelik hakkında “Taksirle birden çok kişinin ölüme sebebiyet vermek”ten suç duyurusund­a bulunmuştu. (Diyarbakır/ma)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye