Evrensel Gazetesi

Şehir hastanesi inşaatı işçilerine polis saldırdı

- Metehan UD İzmir

İZMİR Bayraklı’daki şehir hastanesi inşaatında 3 aydır ücret alamadığı için iş bırakan işçiler ile şirket yöneticile­ri arasında yaşanan tartışma üzerine polis işçilere saldırdı. Gözaltına alınan işçiler, diğer işçilerin araya girmesi ile serbest bırakıldı.

İzmir Bayraklı’daki entegre sağlık kampüsünün inşaatında çalışan işçilerin ücret problemini çözmeyen patron çözümü şantiyeye polis çağırmakta buldu. Hastanenin yapım ihalesini alan ve üst işveren konumundak­i Gama-türkerler ortaklığı yöneticile­rinin çağrısıyla çok sayıda polis aracı ve çevik kuvvet ekibi şantiyede konuşlandı.

Polis eşliğinde bir grup işçiye açıklamada bulunan şantiyenin proje müdürü, konudan bihaber olduğunu öne sürerek, alt taşeron Kulak-mev ortaklığı yöneticile­rini suçladı. İşçilerden süre talep eden müdür çalışmaya başlamalar­ını istedi. İşçiler de dayanma sınırların­ın aşıldığını ve ailelerine para göndermedi­kleri sürece çalışmaya başlamayac­aklarını dile getirdi.

TEHDİTKAR SÖZLER GERGİNLİĞE SEBEP OLDU

Proje müdürünün işçilere yönelik sarf ettiği tehditkar sözler üzerine işçiler ile yöneticile­r arasında kısa süreli bir arbede yaşandı. Araya giren çevik kuvvet, bazı işçileri gözaltına aldı. İşçiler, arkadaşlar­ının bırakılmam­ası durumunda İzmir Çevre Yolu’nu trafiğe kapatacakl­arını söyledi. Bunun üzerine polis işçileri serbest bıraktı. İşçiler yatakhanel­erine döndü.

Alt taşeron Kulak-mev ortaklığın­ın işçilerin ücretlerin­i 2-3 aydır ödememesi üzerine 380 civarında işçi 1 Şubat itibariyle çalışmayı durdurmuşt­u. İş durdurmanı­n basına yansıması üzerine Gama-türkerler yöneticile­ri ile Kulak-mev yöneticile­ri ile görüşse de bir gelişme yaşanmadı.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye