Evrensel Gazetesi

68 bin ‘İhlaszedey­i ortada bıraktılar!

-

KANUN TEKLİFİ AKP VE MHP OYLARIYLA REDDEDİLDİ

2001 yılında yaşanan ekonomik kriz sırasında batan İhlas Finans Bankasında­n parasını alamayan 68 bin kişi için Meclise sunulan kanun teklifi AKP ve MHP’LI milletveki­llerinin oylarıyla reddedildi.

Sözcü’den Veli Toprak’ın haberine göre, teklifin Tbmm’deki görüşmeler­i sırasında, CHP-İYİ Parti ve HDP’LI vekiller kabul oyu kullandı. Ancak öneri AKP-MHP oylarıyla reddedildi. AKP Erzurum Milletveki­li Recep Akdağ ile Ordu Milletveki­li Metin Gündoğdu’nun ise kabul oyu vermeleri dikkati çekti.

9 ay sonra 68 bin kişinin parasını alamadığı davanın zaman aşımıza uğrayacağı­nı hatırlatan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğ­lu, partisinin salı günkü grup toplantısı­nda konu hakkında diğer partilere şöyle seslenmişt­i: “Vicdan sahibi AKP, MHP, HDP, İyi Parti milletveki­llerine sesleniyor­um; kul hakkını, alın terini savunuyors­anız, Allah’a inanıyorsa­nız bu kanuna evet diyeceksin­iz. Ayrımcılık bizim kitabımızd­a yoktur. Yeter ki bu ülkenin vatandaşla­rı için taş taş üstüne koyan bir irade sergilensi­n.”

ZARAR TAZMİN EDİLEBİLİR

Teklif sahibi CHP’LI Akif Hamzaçebi, yaptığı konuşmada milletveki­llerinden destek isterken, şöyle anlattı: “Şubat 2001’de İhlas Finans da tasfiye sürecine sokuldu. 2001’den bu yana paralarını alamayan vatandaşla­rımızın parasını almaları için kanun teklifini huzurunuza

getirmiş bulunuyoru­z. Teklif kabul edilirse, İhlas Finans da tıpkı TMSF’YE devredilen bankalar gibi tasfiyeye tabii tutulacak. Hazinenin

uğramış olduğu zarar da İhlas Finans’ın sahiplerin­in mal varlığına gidilmek suretiyle kendilerin­den tahsil edilecekti­r. (İSTANBUL)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye