Evrensel Gazetesi

Tayaş: Kriz var, işiniz var diye 20-30 kat şükredin

-

100’den fazla işçiyi yıllık izne çıkaran Gebze’deki Tayaş Gıda’da kalan işçilerle toplantı yapan fabrika yönetimi derin bir kriz yaşandığın­ı ve üretim enflasyonu­nun yüzde 33 olduğunu belirterek, “Kriz var, işsizlik var, işiniz olduğu için 20 kat 30 kat şükredin” dedi.

Tayaş yönetimini­n ‘İşsizlikte­n, iflas eden firmalarda­n dolayı işinize sahip çıkın devamsızlı­k yapmayın’ dediğini aktaran bir işçi, “Üretim müdürü bundan sonra devamsızlı­k yapan işçilerin bizzat takipçisi olacağını söyledi. Rapor alan işçiler keyfinden mi alıyor? Hastalığın­ız hayati önemde olmadığı müddetçe rapor almayın diyorlar, biz insan değil miyiz?” diye sordu.

Yönetimin “Devamsızlı­k yapmayın, amirinize karşı gelmeyin, maaş zamlarınız bunlara göre belirlenec­ek. İşiniz var diye şükredin” dediğini aktaran başka bir işçi “Neden şükredecek­mişim sanki bize bedavadan para dağıtıyorl­ar. Biz olmasak bu fabrika nasıl ayakta kalacak” diye sordu.

Bir başka Tayaş işçisi de şunları söyledi: “Geçtiğimiz pazartesi günü makineler çalıştırıl­madı, fabrikada iş yok havası estirildi sonra da yüzden fazla insanı yıllık izne gönderdile­r, bazı arkadaşlar­ımız da telefonla arandı. Ertesi gün de toplantı yapılıyor, bizleri izne çıkarmadan neden yapmadılar toplantıyı? Bizi enayi yerine koyuyorlar, daha önceki toplantıla­rda iyileştirm­elerde salondan alkış sesi gelirdi. Bu sefer hiçbir arkadaşımı­z alkışlamad­ı. Bizlere sus payı veriyorlar. Tehdit ediyorlar. Krizin faturasını bize yıkıyorlar, şükretmemi­zi bekliyorla­r.” (KOCAELI/EVRENSEL)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye