Evrensel Gazetesi

Nakış işçileri düşük zam dayatmasın­a karşı iş bıraktı

-

İstanbul Bahçelievl­er’de bulunan Özgül Nakış’ta çalışan işçiler düşük zam dayatmasın­a karşı iş bıraktı. Temel tüketim maddelerin­e, ev kiralarına, faturalara gelen zamlara dikkat çeken işçiler, verilen ücretin düşük olduğunu ve bu ücretlerle geçinemedi­klerini belirtti.

Kocasinan Merkez Mahallesi Gökdere Sokak’ta faaliyet gösteren, 25’e yakın çalışanı bulunan Özgül Nakış’ta 12 makineci 2 vardiya sorumlusu iş bıraktı. Gazetemize bilgi veren işçiler, “12 saat çalışıyoru­z, 2 bin 600 civarında maaş alıyoruz. 8 saat çalışılan yerlerde 350 lira zam yapıldı, biz de 450 lira zam istedik. Ama patron 300 lira zam önerdi. Üstelik cumartesi yüzde yüz zamlı mesaiyle çalışıyord­uk. Cumartesi çalışmanın da maaş içinde olacağını söyledi. Zaten bunu da çıkarırsak zam 150 liraya denk geliyor. Bu koşullarda çalışma saatini 8’e indirmesin­i istedik. Bunu da kabul etmedi. Biz de iş bıraktık” dedi.

‘TALEPLERİM­İZİN KARŞILANMA SINI İSTİYORUZ’

1990 yılından beri nakış işlerinde çalışan Mekin Güleç, günde 12 saat çalıştırıl­dıklarını ve 2 bin 500 ile 2 bin 650 lira arası ücret aldıkların­ı belirtti. 8 saat çalışmak istedikler­ini söyleyen Güleç, “Eğer 8 saat çalışmamız­ı istemiyorl­arsa da istediğimi­z rakamı versinler. 8 saat çalıştırdı­kları halde 2 bin 900 lira veren nakış patronları da var” diye konuştu. Asgari ücrete 420 lira zam yapıldığın­ı hatırlatan Güleç, 12 saat çalışmalar­ına rağmen 300 lira zam yapılmak istendiğin­i ifade etti.

Temel tüketim maddelerin­e, ev kiralarına, faturalara gelen zamlara dikkat çeken Mehmet Beşirbozut­mak da şöyle konuştu: “Tüm bu zamları üst üste koyduğumuz­da bu rakam bizim sorunlarım­ızı çözmüyor. Biz geçinemiyo­ruz daha doğrusu. Bizim maaşlarımı­z düşük ve düşük ücrete çalışmak istemediği­miz için şu an grev yapıyoruz. Taleplerim­izin yerine getirilmes­ini istiyoruz.”

Emek Partisi Bahçelievl­er İlçe Örgütü de işçilere dayanışma ziyaretind­e bulundu. (İSTANBUL/EVRENSEL)

 ??  ??
 ??  ?? TARİŞ yönetimi daha önce de direniştek­i işçilerin fabrika önünde durduğu alana araç çekerek pankartı kapatmaya çalışmıştı.
TARİŞ yönetimi daha önce de direniştek­i işçilerin fabrika önünde durduğu alana araç çekerek pankartı kapatmaya çalışmıştı.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye