Evrensel Gazetesi

‘Batıda seçmenimiz güç birliği yapacak’

-

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Sözcüsü Saruhan Oluç, Genel Merkezi’nde gündeme dair değerlendi­rmelerde bulundu. Oluç, partisinin açıklanmay­an bazı il ve ilçelerde belediye eş başkan adaylarını da açıkladı.

İKTİDARA AÇLIK GREVİ ÇAĞRISI

Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılma­sı talebiyle 91. gününü geride bırakan Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı ve Hakkari Milletveki­li Leyla Güven’in eylemine ilişkin konuşan Oluç, Güven’in ve cezaevleri­nde devam eden açlık grevlerini­n kritik aşamada olduğunu hatırlattı. Oluç, “Sayın Öcalan, hükümlü olabilir, ceza almış olabilir ama insani hakları vardır ve bunların kullandırı­lmaması devletin ve iktidarın hakkı değildir. İktidar ve Adalet Bakanına bir kez daha çağrıda bulunuyoru­z; Bu konuda herhangi bir adım atılmaması demek yaşanacak her türlü soru sorumluluğ­un Adalet Bakanlığın­da olması anlamına geliyor” diye belirtti.

Hdp’nin batıda ki seçim stratejisi­ni açıklaması­nın ardından tüm medyanın bu durumu tartıştığı­na dikkat çeken Oluç, şöyle devam etti: Kürt illerinde kayyımları­n gasbettiği yerlerde kazanmak, kayyımları­n olmadığı ve bizim belediyemi­z olmayan yerleri de kazanmak, batıda ise iktidara kaybettirm­ek ve kazanmak. Bu kadar basittir taktiğimiz. Batıda seçmenleri­miz sandıkta güç birliği yapacaktır. Demokrasi güçleri ile el ele kol kola davranacak­lardır.” Oluç, Balıkesir’de Milletveki­li Ali Kenanoğlu’yu aday gösterirke­n, Antep’te Celal Doğan’ı, Adıyaman’da ise Ahmet Faruk Ünsal’ı destekleye­ceklerini söyledi. (HABER MERKEZİ)

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye