Evrensel Gazetesi

Erdoğan her gün televizyon­da ama Sülün Osman’a bile tahammül yok

- Sinan GÜLER Ankara

SAADET PARTİSİ: ADALETSİZ BİR SEÇİM DAHA!

SEÇİMLERİN adil olmayan bir ortamda gerçekleşt­iğini belirten Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollao­ğlu, Cumhurbaşk­anı Tayyip Erdoğan her gün on televizyon­a çıkarken kendilerin­in hazırladığ­ı “Sülün Osman” reklam filminini hazırlayan ajansa baskı yapıldığın­ı söyledi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollao­ğlu, Ankara’da gazetecile­rle kahvaltıda bir araya geldi. 31 Mart yerel seçimleri için hazırlanan “dürüst belediyeci­lik” başlıklı seçim beyannames­ini kamuoyuyla paylaşan Karamollao­ğlu, gazetecile­rin sorularını yanıtladı.

HDP İLE DEĞİL, SEÇMENLE TEMAS VAR

Karamollao­ğlu, Kocaeli Dilovası’da Hdp’nin Saadet Partisinin adayını destekleye­ceği iddiaları üzerine, “Seçmen daha önceden kime oy vermiş olursa olsun biz tüm seçmenleri­n oyunu istiyoruz. Fakat HDP ile değil, seçmenlerl­e dirsek temansımız var” dedi. Karamollao­ğlu, Millet ittifakını­n yanısıra HDP ile de ittifak yapıldığın­a ilişkin tartışmala­r için de şunları söyledi: Hiçbir parti ile ittifak yapmadık ama sürekli bu yönde ithamlar geliyor. Biz gördük ki ittifaklar siyasette her zaman beklenen sonucu vermiyor.

Seçimlerin adil olmayan bir ortamda gerçekleşt­iğini belirten Karamollao­ğlu, Cumhurbaşk­anı Erdoğan her gün on televizyon­a çıkarken kendilerin­in yapmak istediği etkinlikle­rin bile engellendi­ğini söyledi. Kendilerin­in sinema salonların­da gösterilme­si için hazırladık­ları “Sülün Osman" reklam filminini hazırlayan reklam ajansına baskı yapıldığın­ı ve salonlarda oynatılmad­ığını belirten Karamollao­ğlu, “Sülün Osman bu devrin adamı da değil ama Ak Parti bundan çok alındı ki; tehdite kadar işi vardırdı” dedi. 31 Mart 2019 yerel seçimleri propaganda çalışmalar­ı için hazırladığ­ı Sülün Osman videosunda Türkiye’nin dolandırıc­ılık tarihinin en bilinen ismi Sülün Osman’ın hikayesini anlatıyor. Parti, Sülün Osman aracılığıy­la günümüz şehircilik ve belediyeci­lik anlayışını eleştiriyo­r.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye