Evrensel Gazetesi

ERDOĞAN’IN HABERİ OLSA...

-

pamayacak durumdalar. Bina yapabilmel­eri için 100, bazı parsellerd­e 150 arsa payı olan insanlarla anlaşmalar­ı ve birlikte inşaat yapmaları lazım. Bu durum da mümkün değil. TOKİ bunun adına gecekondu önleme bölgesi diyor ancak hukuki kılıfına uydurmuş olsa da bunun adı tasfiyedir. Buradan işçi sınıfı çıkarılmak isteniyor. Bu çok açık. İmara 370 parsel sahibiyle beraber itiraz ettik. 16 parsel için 16 dava açtık. Davalarımı­z sürüyor. Keşif ve bilirkişi incelemesi yapılacak.”

100 METREKAREN­İN 45’İ TOKİ’YE

“İnsanların arazi paylarını 2’ye bölmüşler. Bir insanın 100 metrekare yeri var. Düzenleme ortaklık payı kesintisi sonrası yüzde 39’u, kamu ortaklık payı kesintisi sonrası yüzde 6’sı kesilmiş. 100 metrekares­i olan vatandaşım­ızın TOKİ imarı sonucunda

UKimine göre de Cumhurbaşk­anı Erdoğan’ın Konaşlı’nın durumundan haberi yok. Muhafazaka­r bir kadın AKP’LI Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı’yı kastederek, “Bundan sonra oy vermeyeceğ­im. Biz 3-4 kişi oturuyoruz. Hepsi işçidir. Bu çoluk çocuğu nereye atacağız? Hepsi bir ekmek parası eve getiriyor” diyor. elinde kalan arazisi 55 metrekare. 55 metrekares­ini de aynı parselde mi bırakmış? Hayır. Ona da doymamış. 55 metrekarel­ik parselini almış, 3 parklı parsele dağıtmış. 5 metrekares­ini bir parsele, başka parsele 20 metrekare, başkasına geri kalanı vermiş. Böylelikle şunu amaçlamış, buraya vatandaşla­r bir daha tekrar inşaat yapamasın, arazisini satmak zorunda kalsın diye. Böyle bir durumla karşı karşıyayız.”

“Tuzla Belediyesi genellikle topu TOKİ’YE atıyor. Hangi soruyu sorsak TOKİ’YI adres gösteriyor. TOKİ ise Tuzla Belediyesi­ne topu atıyor. Doğrudan mağduriyet yaşayan kişi sayısı 2 bin. Dolaylı yollardan mağdur sayısı 3 bin 500 civarı. Burada vatandaşla­r bu imarın kaldırılıp 2010 yılı sonrası Tuzla Belediyesi­nin verdiği imara benzer bir imar istiyor.

U

 ??  ?? Ali Kalçın
Ali Kalçın

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye