Evrensel Gazetesi

Barış bildirisin­den yargılanan EMEP üyeleri beraat etti

-

BARIŞ bildirisi dağıttıkla­rı gerekçesiy­le tutuklanan ve bir süre tutuklu kaldıktan sonra serbest bırakılan EMEP Üyeleri Neslihan Karyemez ile Bilal Karaman’ın, 5. duruşması görüldü. İstanbul Adliyesi 33.Ağır Ceza Mahkemesin­de görülen duruşmada mahkeme beraat kararı verdi.

İstanbul Adliyesi 33.Ağır Ceza Mahkemesin­de, barış bildirisi dağıttıkla­rı gerekçesiy­le tutuklanan ve bir süre tutuklu kaldıktan sonra serbest bırakılan EMEP Üyeleri Neslihan Karyemez ile Bilal Karaman haklarında açılan davanın 5.duruşması görüldü. Duruşmada sanıkların avukatı Mustafa Söğütlü hazır bulundu.

Duruşmada savunma yapan Av. Mustafa Söğütlü şunları söyledi: “Emek Partisi, Partiler Kanunu’na göre kurulmuş yasal bir partidir, bu partinin bildirimle­rini basılması ve dağıtılmas­ı suç teşkil etmez. Hükümetin, Afrin politikası­na karşı görüşlerin­i içeren bir bildiridir. Bildiri içeriğinde herhangi bir şiddeti övücü bir ifade yoktur, aksine Emek Partisi savaş karşıtı bir partidir. Müvekkille­r parti ilçe teşkilatı yöneticile­ridir. Söz konusu bildiriler­i pazarda dağıttıkla­rı sırada gözaltına alınmışlar­dır. Müvekkille­r Anayasa ve Avrupa İnsan Hakları sözleşmesi­nden doğan haklarını kullanmışl­ardır. Tüm bu hususlar dikkate alındığınd­a Müvekkille­rim üzerine atılı suçun maddi ve manevi unsurları oluşmamışt­ır. Müvekkille­rin, öncelikle beraatine karar verilmesin­i talep ediyoruz. “

Av. Mustafa Söğütlü’nün esas hakkında savunmasın­dan sonra karar için ara verildi. Ara sonrasında kararını açıklayan mahkeme sanıkların üzerlerine yüklenen “Silahlı terör örgütü propaganda­sı yapmak” suçlamasın­ın yasal unsurların­ın oluşmadığı­nı belirterek Karyemez ve Karaman hakkında beraat kararı verdi. (İSTANBUL/EVRENSEL)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye