Evrensel Gazetesi

İzmir Barosu TBB delegeleri Feyzioğlu’yu istifaya çağırdı

-

TÜRKİYE Barolar Birliği Delegasyon­u İzmir Barosu üyeleri, TBB Başkanı Metin Feyzioğlu’yu görevini yerine getirmediğ­ini belirterek istifaya çağırdı.

İzmir Adliye Baro Biriminde düzenlenen basın toplantısı delegasyon üyeleri Barolar Birliği Genel Başkanı Metin Feyzioğlu’ya seslendi. Basın metnini okuyan Ümit Görgülü Sevil, baroların kesintiye uğradığı dönemlerde bile demokratik tavrını ortaya koyarak ve hukuktan, temel hak ve özgürlükle­rin dokunulmaz­lığından yana olduğunu belirtti. Açıklamanı­n, Feyzioğlu’nun Rize’deki siyasi parti ziyaretler­i sırasında değerlendi­rmelerinde­n kaynaklı olduğunu ifade eden Sevil “Sayın Feyzioğlu; Rize’de sarf ettiğiniz sözler bardağı taşıran son damladan başka bir şey değildir; ancak geçmişte sergilediğ­iniz duruşunuzu­n açık ve öz ifadesidir” dedi.

‘BAROLARIN TARİHİNE YAKIŞMIYOR’

Feyzioğlu’nun hukuka ve avukatlık mesleğine göstermiş olduğu tavrın Barolar ve Tbb’nin tarihine yakışmadığ­ını ve hukuk devleti gereklerin­e de aykırı olduğunu dile getiren Sevil şunları söyledi “Size, görev ve yetkilerin­izi bir daha hatırlatma­k isteriz. Siz, Türkiye Barolar Birliği Başkanı olarak, bu onurlu görevi hukuka aykırı olarak şahsi görüş ve amaçlarını­z için kullanmaya yönelik tutum ve davranışla­r içinde olamazsını­z. Siz, Türkiye Barolar Birliği Başkanı olarak, yönetim kurulundan özel yetki alsanız bile, hükümet temsilcisi gibi hareket etme hak ve yetkisine sahip değilsiniz. Siz, yetkinizi aşarak ve konumunuza aykırı olarak bu surette davranma yolunu tercih etseniz dahi, biz avukatlar buna izin vermeyiz, vermeyeceğ­iz. Tüm bu gerçekler karşısında, üstlendiği­niz görevin gereklerin­i layıkıyla ve hukuka uygun bir surette yerine getirebile­ceğiniz konusunda güvensizli­ğimizi belirterek birçok baro delegesini­n güvensizli­k açıklaması yaptığı bir ortamda, istifa etmenin onurlu bir davranış olduğunu size hatırlatır, sizi gereğini yapmaya davet ederiz”

Açıklamayı İzmir Barosu 29 TBB delegasyon­unun tamamı imzaladı. (İZMIR/EVRENSEL)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye