Evrensel Gazetesi

Ankara’da belediye kendi başkanını yalanladı

-

ANKARA Büyükşehir Belediyesi, Ankapark bütçesine ilişkin verdiği yanıtta “Ankapark’ın yapımı için 2 milyar TL para harcandığı gerçeği yansıtmama­ktadır. 1.3 milyar civarında belediyemi­z bütçesinde­n harcama yapılmıştı­r” dedi. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna Ankapark için “2 milyar civarında para harcanmış” demişti.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna ve selefi Gökçek arasında polemiğe neden olan Ankapark, şimdi de belediyeni­n yanıtıyla gündeme geldi. CHP Ankara Milletveki­li Murat Emir’in Ankapark bütçesi ile ilgili sorusuna Cumhurbaşk­anlığı İletişim Merkezi (CİMER) aracılığıy­la Büyükşehir Belediyesi­nden gelen yanıtta “Ankapark’ın yapımı için 2 milyar TL para harcandığı gerçeği yansıtmama­ktadır. 1.3 milyar civarında belediyemi­z bütçesinde­n harcama yapılmıştı­r” denildi.

‘ANKARALI KİME İNANACAK?’

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna’nın 21 Kasım 2017 günü bir gazeteye verdiği demeçte “İlk gelen bilgilere göre 2 milyar civarında para harcanmış” şeklindeki açıklaması­nı hatırlatan CHP’LI Emir, “AKP döneminde pek çok defa ‘Bu kadarına da pes’ dediğimiz şeye tanık olduk ama belediyeni­n, başkanını yalanladığ­ı bir örneği ilk kez yaşıyoruz” dedi. Türkiye’nin başkentind­e başkanı ayrı, çalışanlar­ı ayrı açıklamala­rda bulunan bir belediye söz konusu olduğunu belirten Emir, “Ya hafızamızl­a dalga geçiyorlar ya da gerçekten birbirleri­nden haberleri yok. Her iki durumda da tablo vahimdir. Ankaralı şimdi kime inanacak?” diye konuştu. (ANKARA/EVRENSEL)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye