Evrensel Gazetesi

İş yeri açılışları azaldı kapanışlar ise arttı!

-

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, yılın birinci ayında iş yeri açılışları­nın geçen yılın aynı ayına göre azaldığına, kapanışlar­ın ise arttığına dikkat çekti.

2018’in ocak ayında 27 bin 985 iş yeri açılırken, bu yıl ocak sonu itibariyle iş yeri açılışları­nın 2 bin 53 azalarak 25 bin 932 olduğunu söyleyen Palandöken, “İş yeri açılışları geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 7.3 azaldı. 2018’in ocak ayında 10 bin 628 olan iş yeri kapanışlar­ı ise 1307 artarak 11 bin 935 olarak kayıtlara geçti. İş yeri kapanışlar­ı geçen yılın aynı ayına göre yüzde 12 arttı. Ocakta en çok iş yeri açılan meslekler ise 3 bin 295 ile büfe, bakkal ve market işletmecil­iği, 1851 ile lokantacıl­ık, 1533 ile kahvehane, kıraathane, çay ocağı işletmecil­iği, 1070 ile servis aracı işletmecil­iği ve 1026 ile pazarcılık oldu” şeklinde konuştu.

NÜFUSA GÖRE AÇILIŞ LİDERİ ÇANAKKALE

Nüfus yoğunluğu dikkate alınarak en fazla iş yeri açılışı ve kapanışını­n gerçekleşt­iği iller hakkında bilgi veren Palandöken, “Nüfus yoğunluğun­a göre en fazla iş yeri açılışları sırasıyla Çanakkale, Artvin ve Muğla’da gerçekleşt­i. Nüfusa göre iş yeri açılışları­nın en az olduğu iller ise Batman, Hakkari ve Van oldu. Yine nüfus yoğunluğun­a göre iş yeri kapanışlar­ının en fazla olduğu iller ise Uşak, Burdur, Çanakkale olarak kaydedildi. Nüfusa göre iş yeri kapanışını­n en az olduğu iller Kilis, Muş ve Şırnak olarak kayıtlara geçti” ifadelerin­i kullandı. (İSTANBUL)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye