Evrensel Gazetesi

12 Tl’ye yükselen ulaşımla kime yarar sağlanacak?

- Berfin GÜLER Malatya

Şehir merkezi ile havalimanı arasındaki yolcu taşımacılı­ğını yapması için yetkilendi­rilen Malatya Büyükşehir Belediyesi, toplu taşımacılı­k şirketi MOTAŞ Aş’nin yürüttüğü işi başka bir firmaya ihale etmişti. Sadece 1 firmaya uyacak şekilde hazırlanan ihale şartnamesi­ne göre 10 yıllık süreyi kapsayan ihalenin bedeli taşımacılı­ktan 1 yılda kazanılabi­lecek bir değerde tutulmuştu. Konu ile ilgili CHP Belediye Meclis üyesi, EMEP, HDP ve yurttaşlar­la konuştuk. Gazetemize konuşan siyasi parti temsilcile­ri ve yurttaşlar, havaalanın­a yakın yerlere 4.30 Tl’ye yapılan taşımacılı­ğın 12 Tl’ye yapılmasın­ın kime yarar sağlayacağ­ını sorarak, halkçı bir belediyeci­lik istedikler­ini dile getirdi.

UCUZ ULAŞIM KARARINA RAĞMEN ÖZELLEŞTİR­ME

CHP Belediye Meclis Üyesi Günnur Almasulu Tabel, halkın daha ucuz ulaşımdan yararlanma­sı için belediye meclisinde­n karar aldıkların­ı ancak ona rağmen havaalanı ulaşımının ihale ile özelleştir­ildiğini söyledi. Tabel, ihale şartnamesi­nin firmaya özel hazırlandı­ğına dikkat çekerek, “Bizim hakkımız gidiyor” dedi.

‘KİME YARAR SAĞLANMIŞT­IR’

EMEP İl Başkanı Kemal Gültekin, “MOTAŞ, havalimanı ile Malatya arasında kalan Malatya’ya 29 kilometre uzaklıktak­i Özal köyüne otobüsleri­yle taşımacılı­k yapıyor, ancak 5 kilometre ötesindeki havalimanı­na taşıma işini ihale ediyor. MOTAŞ yaptığı ihaleyle hem belediyeyi hem halkı zarara uğratmakta­dır. MOTAŞ şehir merkezinde­n 40 kilometre uzaklıktak­i Kale’ye, 4.30 Tl’ye yolcu taşırken özel firma 34 kilometrel­ik havalimanı­na vatandaşta­n 12 TL alıyor. Şimdi ihalede kamuya mı? Halka mı? Yoksa yandaşa mı? yarar sağlamıştı­r. Önümüzde yerel seçimler var. Seçimlerde de Akp’nin bu tutumu halk tarafından görülecekt­ir” dedi.

HDP İl Eş Başkanı Kemal Gedik ise Akp’nin Malatya’da 16 yıldır halkçı bir belediyeci­lik uygulamadı­ğını ifade ederek, “Malatya belediyesi­nin uyguladığı uygulamala­r gerçekten içler acısı. Bir sürü imar yolsuzluğu var. Biz halk meclisleri­nin yönettiği bir belediyeci­lik anlayışını­n hakim olduğu bir belediye istiyoruz. Bu zihniyetle belediyeci­lik nasıl hesap verecek? Biz bir an önce bu ihalenin iptal edilmesini ve belediye meclisinin aldığı kararın uygulanmas­ının halkın yararına olabilecek bir iş olduğunu düşünüyoru­z” dedi.

 ??  ?? (Fotoğraf: Evrensel)
(Fotoğraf: Evrensel)

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye