Evrensel Gazetesi

CHP Bucak aşiretine adaylık verdi

-

CHP, Urfa’nın Siverek ilçesinde Fatih Mehmet Bucak’ı aday gösterdi. CHP’DE Bucak ismi daha evvel de gündeme gelmiş parti içinde tepki toplamıştı. Ancak CHP Mehmet Fatih Bucak’ın adaylığını geri çekmedi.

CHP Sözcüsü Seyit Torun, partinin genel merkezinde düzenlediğ­i basın toplantısı­nda kimi yerlerin belediye başkan adaylarını açıkladı. Daha önce Mhp’den adaylık başvurusu yapan Bucak, katıldığı bir televizyon programınd­a, “Ben oraya seçime değil ölmeye geliyorum. Bir daha Bucak’ın içinde bir tane başka partiye ait araba görürsem kendileri bilir, kendilerin­e mezar kazmaya başlasınla­r. Bundan sonra Siverek’te Trump bile gezemez” ifadelerin­i kullanmışt­ı.

İLK İLİŞKİ DEĞİL

Bucak aşiretinin adı, 3 Kasım 1996’ta Balıkesir’in Susurluk ilçesinde gerçekleşe­n ve ‘Susurluk skandalı’ olarak bilinen kaza ile duyulmuştu. Kaza ile devlet-polis-mafya üçgeninde işlenen suçlar ortaya çıkmış, Bucak aşiretinde­n DYP Eski Milletveki­li Sedat Bucak yaralanmış­tı. Chp’nin Bucak aşiretiyle tek ilişkisi Fatih Mehmet Bucak değil. Yine Bucak aşiretinde­n Ali Murat Bucak da Chp’nin Şanlıurfa Milletveki­li seçilmişti.

TARTIŞMALI İLÇELER BELİRLENDİ

Açıklanan yer ve aday isimleri şöyle: Maltepe - Ali Kılıç, Silivri - Özcan Işıklar, Bayraklı - Serdar Sandal, Etimesgut - Celal Çelik, Ordu - Mustafa Adıgüzel, Siverek - Mehmet Fatih Bucak, Bodrum Mustafa Saruhan.

İstanbul Silivri Belediye Başkanlığı için yenden aday gösterilen Özcan Işıklar, Hatay Arsuz Belediye Başkanlığı için aday gösterilen Asaf Güven son Parti Meclisi oylamasınd­a yeterli oyu alamamıştı. Bu isim atamayla aday yapıldı. Muğla Bodrum Belediye Başkanı Mustafa Kocadon’un adı yeniden aday gösterilme­k üzere Parti Meclisine getirilmiş ancak oylamada reddedilmi­şti. Kocadon’un yerine Bodrum için Mustafa Saruhan aday gösterildi.

İZMİR BAYRAKLI DA DEĞİŞTİ

Son Parti Meclisi toplantısı­nda krize neden olan isim de değişti. İzmir Bayraklı için Myk’den gelen listede Cevat Durak adı yer almış, ayrıca PM Üyesi Erdal Aksünger’in adaylığı kriz yaratmıştı. Bayraklı için yeni bir isim belirlendi. İzmir Bayraklı adayı Serdar Sandal oldu. (HABER MERKEZİ)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye