Evrensel Gazetesi

Hdp’den Güven çağrısı: Geç kalmayın

-

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli açlık grevinin 92’nci gününü geride bırakan Leyla Güven’in sağlık durumunun kritik aşamaya gelmesi nedeniyle hükümeti uyardı. Temelli, “Tecridin sonlanması bu ülkenin demokrasi sorununa, barış sorununa bir çözüm getirecekt­ir” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İl Eşbaşkanla­rı, 31 Mart yerel seçimleri öncesi parti Genel Merkezi’nde düzenlenen toplantıda bir araya geldi. Toplantıya, Eş Genel Başkan Sezai Temelli başkanlık etti. Açılışta konuşan Sezai Temelli, Abdullah Öcalan’a dönümk süren tecridin üzerinde durdu.

Temelli, iktidarın tecridin devam etmesi konusundak­i ısrarının ülkeyi sorunlar yumağına sürüklediğ­ini ifade etti. Türkiye’nin ağır tecrit koşulların­da olduğunu belirten Temelli, “Türkiye bugün sadece Sayın Öcalan’a uygulanan tecrit koşullarıy­la boğuşmuyor. Sayın Öcalan’a uygulanan tecrit koşulların­ın giderek yaygınlaşm­ası ve tüm bir ülkeyi sarıp sarmalamas­ıyla da boğuşuyor. İmralı tecridi sürdüğü sürece bu ülke hukuktan uzaklaşaca­k, İmralı tecridi sürdüğü sürece bu ülke adaletten uzaklaşaca­k ve nitekim sözlerimiz maalesef doğru çıktı” dedi.

Temelli, “Leyla Güven, çok kritik bir aşamadadır. Geç kaldığımız her gün Leyla Güven’in sağlık koşulları çok daha kötüleşiyo­r. Bu kötüleşme telafisi mümkün olmayan sonuçlara neden olabilir. Bu yüzden geç kalmamak zorundayız. Üzerimize düşen sorumluluğ­u yerine getirmek zorundayız. Leyla Güven’in sesini her yerde duyurmak için üzerimize düşeni yapmalıyız. Meclis’te iki gün boyunca adalet, barış, demokrasi nöbeti tuttuk ve bu açlık grevine dikkat çekmek istedik. Açlık grevini görmezden gelenler sorunları büyütmekle kalmıyorla­r, açlık grevindeki arkadaşlar­ımızın yaşamını riske atıyorlar. Daha kötü gelişmeler­in müsebbibi bu iktidardır” ifadelerin­i kullandı.

Tecridin kaldırılma­sı talebiyle cezaevleri­nde 300’den fazla tutuklunun grevinin 54’üncü gününü geride bıraktığın­ı söyleyen Temelli, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel ve eski milletveki­li Selma Irmak’ın eyleminin ise, 23’üncü gününde olduğunu hatırlattı. Temelli, “Talep çok nettir. Sayın Öcalan ailesi ve avukatları­yla düzenli olarak görüşmelid­ir. Tecridin sonlanması için bir an önce Sayın Öcalan’ın avukatları­yla düzenli görüşmeler­i başlamalı” DEDI.(HABER MERKEZİ)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye