Evrensel Gazetesi

‘Sarayın Gözdesi’ ve ‘Asla Gözlerini Kaçırma’

BU HAFTANIN ÖNE ÇIKAN FİLMLERİ:

-

TÜRKİYE’DEKI sinema salonların­da bu hafta, 3’ü yerli 8 film vizyona girecek. ‘Sisters Biraderler’, ‘Sarayın Gözdesi’, ‘Asla Gözlerini Kaçırma’, ‘Lego Filmi 2’ ve ‘Mucize Uğur Böceği’ yabancı yapımlar arasında yer alırken ‘Babamın Kemikleri’, ‘New York in New York’ ve ‘Sir-ayet’ yerli filmler arasında bulunuyor.

Dram, korku, gerilim ve biyografi türünde filmlerin beyaz perdeye yansıdığı haftada Yorgos Lanthimos’un yönetmenli­ğini üstlendiği ‘Sarayın Gözdesi’ ve Florian Henckel von Donnersmar­ck’ın yönetmen koltuğuna oturduğu ‘Asla Gözlerini Kaçırma’ öne çıkıyor. Vizyona giren yerli yapımlarda­ki durgunluk ise bu haftada da devam ediyor.

SARAYIN GÖZDESİ

Film, İngiltere Kraliçesin­in her şeyiyle yakından ilgilenen Lady Sarah’ın, saraya yeni gelen genç bir kız ile arasında başlayacak olan gözdelik mücadelesi­ni anlatıyor. Deborah Davis ve Tony Mcnamara’nın senaryosun­u yazdığı filmin başrolleri­nde, Olivia Colman, Rachel Weisz, Emma Stone, Nicholas Hoult, Mark Gatiss, Joe Alwyn ve James Smith oynuyor.

ASLA GÖZLERİNİ KAÇIRMA

Tarihi dram türündeki film, Doğu Almanya’dan kaçarak Batı Almanya’da kendine bir hayat kurmaya çalışan fakat Nazi rejimi altında geçmiş çocukluğun­un izlerinden kurtulamay­an Alman Sanatçı Kurt Barnert’in hikayesini beyaz perdeye taşıyacak. Filmde Tom Schilling, Sebastian Koch, Paula Beer, Saskia Rosendahl ve Oliver Masucci rol aldı. (KÜLTÜR SERVİSİ)

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye