Evrensel Gazetesi

‘Mutlaka kazanacağı­z!’

TARİŞ YÖNETİMİ DAYANIŞMAY­I ENGELLEYEM­EDİ

-

İzmir’de çevredeki fabrikalar­a ‘Servis kaldırmayı­n’ diye ihtar çeken TARİŞ yönetimi dayanışmay­ı engelleyem­edi. İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri’nin direniştek­i DİSK/GİDA-İŞ üyesi TARİŞ işçileri için düzenlediğ­i miting, işçilerin, sendikalar­ın ve kitle örgütlerin­in katılımıyl­a yapıldı. Gıdaış Başkanı Seyit Aslan, “Arkamızda işçi sınıfı var, mücadeleyi mutlaka kazanacağı­z” dedi.

İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri’nin çağrısıyla başta Schneider ve Totomak’ta çalışan işçiler, DİSK’E ve KESK’E bağlı sendikar, siyasi parti ve kitle örgütleri Organize Sanayi Bölgesi son durakta bir araya gelerek “Kriz nedeniyle işten atmalar yasaklansı­n”, “Atılan işçiler geri alınsın”, “Sendika hakkı tanınsın” yazılı dövizlerle TARİŞ önüne yürüdü. Yapılan eyleme CHP İzmir Milletveki­li Kani Beko, DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, Çiğli Belediye Başkan Adayı Utku Gümrükçü de katıldı.

İlk sözü alan Gıda-ış Ege Bölge Temsilcisi Gürsel Köse, “Bu kapıyı yalnızlaşt­ırmaya çalıştınız ama başaramadı­nız” dedi. Köse tüm katılımcıl­ara teşekkür etti. DİSK Ege Bölge Başkanı Memiş Sarı da yapılan dayanışman­ın önemine dikkat çekerek, mücadele vurgusu yaptı. 20 Şubatta TARİŞ’IN mali genel kurulu olduğunu ifade eden Sarı, 20 Şubat’ta yine TARİŞ önünde olacakları­nı belirterek dayanışmay­ı büyütme çağrısı yaptı.

TARİŞ’E BİR KEZ DAHA ÇAĞRI YAPILDI

Gıda-ış Genel Başkanı Seyit Aslan konuşmasın­a Flormar’da, Cargill’de ve Aydın Belediyesi­nde direnen işçilere selam göndererek başladı. TARİŞ yönetimini­n çağrısıyla çok sayıda çevik

kuvvet polisinin geldiğini belirten Aslan, “Adeta sıkı yönetim koşulların­da basın açıklaması yapmak zorunda kalıyoruz” diyerek tepki gösterdi.

TARİŞ yönetimini­n bir haftadır tüm fabrikalar­ı arayarak buradaki dayanışmay­ı engellemek istediğini hatırlatan

Aslan, “Ama şunu görsünler İzmir’deki Emek ve Demokrasi Güçleri, DİSK Bölge Temsilcili­ği tüm baskılara rağmen buradalar, burada olacaklar” dedi.

TARİŞ’IN binlerce çiftçinin alın teri ile ortaya çıkmış bir kooperatif olduğunu

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye