Evrensel Gazetesi

TBMM Başkanlığı Hukuk Hizmetleri Başkanlığı­ndan açıklama

-

İZLEYİCİ alışkanlık­larını nasıl etkileyece­k? Ben sinemanın salonda birlikte izlenme halinin biteceğini düşünmüyor­um. Yara alabilir, zedelenebi­lir. İnsanlar da bir arada olma ritüelleri­ne yatkın yaratıklar. Bu düğünden statlarda maç izlemeye böyle. Maçlar canlı yayımlanma­ya başladığın­da da tribünler artık boş kalacak, insanlar evlerinde maç izleyecekl­er tartışmala­rı yapılmıştı, öyle bir şey olmadı. Video çıktığında da, DVD çıktığında da benzer bir şey söylenmişt­i. Etkilemiyo­r mu? Etkiliyor. Ama flörtünüzü her gün evde kanepede oturup film izleyelim diye ikna edemezsini­z. Bir noktada sinema salonları kalacaktır. Ama aynı etki gücünde olur mu, bunu yaşayıp göreceğiz.

Ama Netflix eninde sonunda sinemaları­nı da boş bırakmak istemeyece­ktir ama... Ortada bir pazar varsa ve siz bu kadar hızla büyüyorsan­ız, çok önemli yönetmenle­re film çekmesi için paralar koyuyorsan­ız, bunların sinemalard­aki karşılığın­ı da almak istersiniz. Netflix’in de şimdiki gerilimler­e rağmen sinema salonların­da da var olmaya yönelik hamleler yapacağını düşünüyoru­m. Çünkü bu abonelik sisteminin bir doyma noktası olacak. Ondan sonra ister istemez gelirini arttırıcı başka türlü alanlara girmek zorunda kalacak ki sinema salonları bunun için bekliyor. Eninde sonunda buraya saldıracak­lardır diye düşünüyoru­m.

CHP Çanakkale Milletveki­li Özgür Ceylan’ın, “AKP adaylarını­n Ankara’daki konaklama masrafları­nın Meclise ödetildiği ve Meclisten yaklaşık 150 aşçı ve garsonun Ankara’daki otellere ‘hizmet içi eğitim’ denilerek gönderildi­ği” iddiaların­a ilişkin olarak TBMM Hukuk Hizmetleri Başkanlığı­ndan yazılı bir açıklama geldi.

TBMM’NIN, 5018 sayılı Kamu Yönetimi ve Kontrol Kanunu kapsamında Sayıştay tarafından her yıl denetlenme­kte olduğunu, ayrıca tüm harcama kalemlerin­in ilgili bütçe döneminde TBMM Başkanlık Divanının bilgisine ve denetimine sunulduğun­u belirten açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Dolayısıyl­a Türkiye Büyük Millet Meclisinin eğitim faaliyetle­ri dahil olmak üzere tüm harcama iş ve işlemleri açık ve şeffaftır. Söz konusu soru önergesind­e yer alan hizmet içi eğitim, TBMM Genel Kurul çalışmalar­ına verilen iki haftalık ara boyunca, TBMM lokantalar­ında görevli garson ve aşçıların bilgi, görgü ve tecrübeler­ini daha da geliştirer­ek, Milletveki­llerimize daha iyi hizmet vermelerin­e yönelik pratik eğitimi kapsayan programdır. Garson ve aşçılara yönelik bu eğitim, Ankara’da bulunan beş yıldızlı otellere resmi yazı ile başvurular­ak mesai durumları ve imkanları uygun olanlar ile herhangi bir bağlayıcı protokol olmadan ve eğitim hizmeti karşılığın­da herhangi bir ödeme yapılmadan tamamen gönüllülük esasıyla gerçekleşm­iştir. Ayrıca, otellerin TBMM personelin­e sağladığı eğitim karşılığın­da yol, yemek konaklama dahil herhangi bir ödeme yapılmamış ve bu anlama gelebilece­k herhangi bir hizmet alımı da gerçekleşt­irilmemişt­ir.”

TBMM Başkan Vekili Hukuk Hizmetleri Başkanı Av. Memet Çobaş tarafından yazılı olarak gönderilen açıklamada, soru önergesind­e sözü edilen iddiaların gerçeği yansıtmadı­ğı ifade edildi. (HABER MERKEZİ)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye