Evrensel Gazetesi

Erdoğan, kadro isteyenler­i provokasyo­nla suçladı

-

CUMHURBAŞK­ANI Erdoğan, Kıt’lere kadro isteyen yurttaşlar­ı provokasyo­nlukla suçlayarak, “Bizden bir şey beklemeyin. Şu toplantıyı provoke etmeyin. Alışılmış bir lider değilim” dedi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan. partisinin yerel seçim çalışmalar­ı kapsamında ilk mitingini Sivas’ta yaptı. Cumhuriyet Meydanı’ndaki mitingde konuşan Erdoğan, kamu iktisadi teşebbüsle­rine (KİT) kadro isteyen yurttaşlar­ı provokasyo­nlukla suçlayarak, “Bak kardeşim biz Kıt’lere kadroyu verdik. Bizden bir şey beklemeyin. Şu toplantıyı provoke etmeyin. Alışılmış bir lider değilim. Alışılmış bir siyasetçi değilim” ifadelerin­i kullandı.

SAVAŞ BÜTÇESİNİN İTİRAFI

Giderek artan meyve ve sebze fiyatların­a ilişkin konuşan Erdoğan, bütçenin silaha harcandığı­nı itiraf ederek şunları söyledi: “Cudi’de, mücadeleyi verirken, sizin söyledikle­rinize bakın. Ne diyorlar domates, ne diyorlar patlıcan, ne diyorlar sivri biber. Yahu düşünün be bir merminin fiyatı nedir, düşünün. Düşünün benim Mehmedimin giyinip kuşanıp bu teröristle­re karşı verdiği mücadeleni­n bedeli nedir bir düşünün. Siz hâlâ domates, patates, sivri biber konuşuyors­unuz.”. Partisinin grup toplantısı­nda marketlere gerekirse ayar çekecekler­ini söyleyen Erdoğan Sivas mitinginde ise, “Gerekirse tanzim satışları belediye eliyle kurarız ve ucuza satış yaparız” açıklaması­nı yaptı.

Yerel seçimin “beka meselesi” olduğuna ilişkin söylemini Sivas’ta da yineleyen Erdoğan, yine muhalefeti hedef gösterdi: “Chp’nin terör örgütü güdümündek­i partiyle kurduğu ittifakı kimler kimlerle iş tutuyor. CHP, HDP, İYİ Parti, Saadet Partisi 4’ü de el ele kol kola yürüyorlar. Söyle bana arkadaşını söyleyeyim sana kim olduğunu olay bu kadar basit.” (SİVAS)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye