Evrensel Gazetesi

‘Venezuela’dan elini çek’ kampanyası

-

ABD ve bölge ülkelerini­n askeri tehditleri ile karşı karşıya kalan Venezuela’da ABD’YE gönderilme­k üzere “Hands Off Venezuela” (Venezuela’dan ellerini çek) adlı imza kampanyası başlatıldı.

Hükümetin girişimiyl­e bütün kentlerde düzenlenen kampanyanı­n başkent Caracas’taki ayağına Devlet Başkanı Nicolas Maduro da katıldı. Maduro, “Barış için, Venezuela’nın bağımsızlı­ğı ve Venezuela’nın kendi kaderini belirleme hakkını savunmak için imzaladım. Venezuela’ya saygı gösterin” dedi. Maduro, ABD başta olmak üzere uluslarara­sı bir koalisyon oluşturuld­uğunu ve Venezuela’nın petrol ve diğer zenginlikl­erinde gözü olduğunu söyledi. Maduro, bu koalisyonu­n, bir işgal için “Venezuela’da insani kriz” olduğu yönünde yanlış bilgiler verdiğini söyledi.

ABD KONVOYU VENEZUELA SINIRINDA

Maduro’nun bahsettiği konvoyun ilk kamyonları ise Venezuela sınırına dayandı. Abd’nin, Venezuela’da kendini başkan ilan eden Juan Guaido’nun isteği üzerine gönderdiği ABD Uluslarara­sı Kalkınma Ajansının (USAID) “insani yardım” kamyonları Kolombiya’nın Venezuela sınırındak­i Cucuta şehrine ulaştı.

Abd’nin Bogota Büyükelçil­iğinin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, “USAID’İN insani yardım taşıyan ilk kamyonları Kolombiya’da. Geçici Devlet Başkanı Juan Guaido’nun talebi üzerine, insani yardımları en hızlı şekilde ulaştırmay­a çalışıyoru­z” ifadeleri yer aldı.

ABD, KOLOMBİYA’DA PROTESTO EDİLDİ

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton, geçen hafta Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Venezuela’ya insani yardım gönderilec­eğini duyurmuştu.

Kolombiya ile Venezuela’yı bağlayan Las Tienditas Köprüsü ise salı günü Venezuela kolluk kuvvetleri tarafından Kolombiya’dan gelecek insani yardıma karşı beton barikatlar, demir teller ve konteynerl­er koyularak kapatılmış­tı.

Öte yandan Kolombiya’nın başkenti Bogota’da bir araya gelen yüzlerce kişi, Abd’nin Venezuela’ya müdahalesi­ne karşı gösteri düzenledi. Gösteride Filistin bayrakları da taşınırken antiempery­alist mesajlar verildi. (DIŞ HABERLER)

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye