Evrensel Gazetesi

Anne Maltu: Son nefesime kadar oğlumu arayacağım

-

CUMARTESİ Anneleri kaybedilen yakınların­ın akıbetini sormak için her hafta yaptıkları eylemlerin­in 724. haftasında, 31 Ocak 1995 tarihinde gözaltında kaybedilen 17 yaşındaki Mehmet Şirin Maltu’nun akıbetini sordu ve kaybedenle­rden hesap sorulmasın­ı istedi.

İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi önünde yapılan açıklamada konuşan Hasan Ocak’ın kardeşi Maside Ocak, Anayasa’nın ve Türkiye’nin taraf olduğu uluslarara­sı sözleşmele­rin güvencesin­de olan barışçıl etkinlikle­rinin 25 haftadır keyfi ve hukuka aykırı bir biçimde engellendi­ğini söyledi.

31 Ocak 1995 gecesi güvenlik güçlerinin Maltu ailesinin evine baskın yaptığını ve bütün evlerden sabaha kadar işkence gören Mehmet Şirin Maltu’nun çığlıkları­nın duyulduğun­u anlatan Ocak ,ardından gözaltına alınan Maltu’dan bir daha haber alınamadığ­ını söyledi. Maltu için adalet isteyen Ocak, gözaltında kayıpları aramaktan ve Galatasara­y’dan vazgeçmeye­ceklerini vurguladı.

‘VAZGEÇMEYE­CEĞİM’

Eyleme katılamaya­n Mehmet Şirin Maltu’nun annesi Sabriye Maltu mektubu gönderdiği mektubunda şunları söyledi: “Babasız büyüttüğüm oğlumu askerler alıp götürdüğün­de 17 yaşındaydı. Askerler gecenin soğuğunda sabaha kadar benim ve komşularım­ın gözü önünde oğlumu dövdüler. Sonra da alıp götürdüler. 24 yıldır oğlumdan bir haber alabilme umuduyla yaşıyorum. 24 yıldır bir mezar istiyorum. Mehmet Şirin’i alıp götürenler­in cezalandır­ılmalarını istiyorum. Son nefesime kadar oğlumu aramaktan vazgeçmeye­ceğim” dedi.

GÖZALTINDA KAYBETTİLE­R’

Gözaltında kaybedilen Rıdvan Karakoç’un kardeşi Hasan Karakoç ise şunları söyledi: “Bu ülkede daha 18 yaşını doldurmamı­ş çocukları kaybettile­r. Annelerin bütün feryadı budur. Çocuğunun başında dua edebilecek­leri çiçek koyabilece­kleri bir mezarları olsun istiyorlar. Sorumlular­ı yargı önüne çıkarılana kadar asla bu mücadelede­n vazgeçmeye­ceğim” diye konuştu. (İSTANBUL/EVRENSEL)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye