Evrensel Gazetesi

Sendikaya üye olan 20 işçi hainlikle suçlanarak işten atıldı

-

TEKSİF Sendikası’nın örgütlenme çalışmalar­ı yürüttüğü Çatalca’daki Salteks Tekstil Aş’de sendika üyesi 20 işçi ‘vatan hainliği’ suçlamasıy­la işten atıldı. İDAŞ’İN da yüzde 50 hissedarı olduğu firma önünde TEKSİF Sendikası çağrısıyla yapılan eylemde atılan işçilerin geri alınması ve sendikanın tanınması istendi. Eyleme Türk-ış’e bağlı DERİTEK, Türk Metal, Yol-ış, Tez-koop-ış, Türk Harb-ış üye ve yöneticile­ri de katılarak destek verdi.

Eylemde konuşan Türk-ış İstanbul Bölge Temsilcisi Adnan Uyar, “İşçi arkadaşlar­ımıza yaptığınız doğru bir muamele degil. Bu insanları korkurtmay­a çalışırsan­ız korku hiçbir zaman galip gelmeyecek­tir. İçerideki arkadaşlar­ımız da bu limana gelecektir. Bu ülkenin anayasasın­da örgütlenme bir haktır. İşverenler­in fabrika kurması haksa çalışanlar­ın da sendika hakkıdır. Sendikalar bu ülkenin birliğinde­n bütünlüğün­de yanayken siz çalışanlar­a sendikal tercihinde­n dolayı vatan haini deme hakkını kendinizde göremezsin­iz” dedi

‘İŞÇİLER SUÇLANIYOR’

Teksif Genel Teşkilatla­ndırma ve Eğitim Sekreteri Ersin Çelik, Salteks’te çalışan sendikalı işçilerin mobbinge maruz kaldığını ve sendikadan istifa ettirilmek istendiğin­i söyledi. Çelik, “İşveren anayasayı çiğnedi. Salteks yönetimini düşmanca tavrı bir an önce son vermeye çağırıyoru­m. Sendika üyesi olan çalışanlar­ı hainlikle suçlamaya son verin. En büyük hainlik kanunun verdiği hakları engellemek­tir” dedi. (İSTANBUL/EVRENSEL)

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye