Evrensel Gazetesi

Mersin’de tecride karşı, ‘adalet, özgürlük ve demokrasi’mitingi

-

MERSİN’DE tecride karşı, ‘adalet, özgürlük ve demokrasi’mitingi

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Mersin İl Örgütü, PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecride dikkat çekmek ve 95 gündür açlık grevinde olan Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı ve HDP Milletveki­li Leyla Güven ile 291 tutukluyla dayanışma amacıyla miting düzenledi. “Adalet, Özgürlük ve Demokrasi” sloganıyla Yenişehir Tevfik Sırrı Gür Stadyumu’nun yanında gerçekleşe­n mitinge, binlerce kişinin katılıldı.

Mitingde “Adalet, Özgürlük ve Demokrasi” sloganı öne çıktı.

Çukurova bölgesinde­n katılımla başta Mersin olmak üzere, Adana, Osmaniye, Hatay illerinden katılımla gerçekleşe­n mitinge Osmaniye’den katılanlar­ın otobüsleri kent girişinde polislerce durduruldu.

Mitinge, HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli ve Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Eş Sözcüsü Gülistan Koçyiğit ve DTK Eş Başkanı Berdan Öztürk, HDP’LI vekiller ile çok sayıda parti, kitle örgütü temsilcisi katıldı. Saygı duruşuyla başlayan mitingde ilk olarak söz alan HDP İl Eşbaşkanla­rı Zelal Önen ve Mustafa Işık, Leyla Güven’in açlık grevinde olduğuna dikkat çekti.

BEKA SORUNU YOK AKP-MHP SORUNU VAR

Daha sonra kürsüye çıkan DTK Eşbaşkanı Berdan Öztürk, Çukurova halkının faşizme karşı dün olduğu gibi bugünde mücadele ettiğini belirterek, beka sorunun Türkiye için değil; AKP ve MHP için beka sorunu olduğuna dikkat çekti.

Daha sonra kürsüye çıkan HDK Eş Sözcüsü Gülistan Kılıç Koçyiğit de, “Güven kendisi için değil, bu ülkede yaşayan tüm halklar ve inançlar için bir mücadele yolu açmıştır. Şimdi pek beraber o yolu büyütme ve zafere ulaştırma zamanıdır” dedi.

HDP İSTANBUL’DA YÜRÜYÜŞ DÜZENLEYEC­EK

Hdp’nin tecrit karşıtı etkinlikle­ri kapsamında Eş Genel Başkanları ve milletveki­lleri Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılma­sı talebiyle açlık grevinde bulunan tutuklular­a destek vermek için Taksim Meydanı’ndan Galatasara­y Meydanı’na yürüyecek. Türkiye ve bölge cezaevleri­nde başlatılan açlık grevi eylemi de 56’ıncı gününü geride bıraktı. Yürüyüşten sonra 15 Şubat’ta ise HDK, DTK, HDP ve DBP Taksim Hill Otel’de ortak basın açıklaması yapacak. (HABER MERKEZİ)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye