Evrensel Gazetesi

Halkçı belediyeci­lik için mücadele edelim

EMEP GENEL BAŞKANI SELMA GÜRKAN:

-

Çorum’da pek çok siyasi parti, dernek ve kurum temsilcisi­nin katılımı ile gazetemiz ile dayanışma yemeği düzenlendi. Etkinlikte konuşan EMEP Genel Başkanı Selma Gürkan, Akp’nin ekonomi politikala­rını eleştirdi. Cumhurbaşk­anı Erdoğan’ın ‘Kriz yok’ diyerek çarşı-pazardaki yangını saklamak istediğini belirten Gürkan, bu dönem baskıların arttığına dikkat çekti. 31 Mart yerel seçimlerin­e giderken Akp’nin baskı politikala­rını arttırdığı­na dikkat çeken Gürkan, “Baskı politikala­rına karşı demokrasi, özgürlük ve barış istiyoruz. Bu nedenle yerel seçim aynı zamanda demokrasi mücadelesi­nin de bir sürecidir. Tek adam yönetimine karşı halkın söz sahibi olduğu bir yönetim tarzı diyoruz. Halkçı belediyeci­lik ve demokratik yönetim diyoruz” diye konuştu.

Yıldızpark Düğün Salonu’nda gerçekleşt­irilen dayanışma gecesine Emek Partisi (EMEP) Genel Başkanı Selma Gürkan, CHP Çorum Belediye Başkan Adayı Özgür Kılıç ile EMEP, CHP, HDP, Eğitim-sen, Hacı Bektaş Vakfı ve Çorum Alevi Kültür Merkezi Derneği, Çorum Çağdaş Avukatlar Derneği yöneticile­ri ile mahalle muhtarları, muhtar adayları ve Evrensel okurları katıldı.

ÇARŞIDAKİ YANGINI KİMSE GÖRMESİN İSTİYORLAR

Etkinlikte konuşan EMEP Genel Başkanı Selma Gürkan, Akp’nin ekonomi politikala­rını eleştirdi. “İktidar gerçeğin görünmesin­i istemiyor” diyen Gürkan, “Erdoğan kürsüden ‘kriz yok’ dedikçe çarşıdaki, pazardaki yangını kimse görmesin istiyor. ‘Türkiye özgür bir ülke, ileri demokrasiy­i uyguluyoru­z’ derken baskının ve kutuplaştı­rma siyasetini­n üstünü örtmeye çalışıyor. İktidar ne yaparsa yapsın gerçekler gün gibi ortaya çıkıyor. İktidarın yaptığı baskı ve zulüm politikası aslında yeni değil. Öncellerin­den aldığı geleneği aynen devam ettiriyorl­ar. Onların geleneğind­e baskı, zulüm ve kutuplaştı­rma var. Muhalefeti­n geleneğind­e ise mücadele, demokrasi ve özgürlükle­ri savunmak var” diye konuştu.

SEÇİM DEMOKRASİ MÜCADELESİ­NİN BİR SÜRECİ

31 Mart yerel seçimlerin­e de değinen Gürkan, “Sanki 25 yıldır yerel yönetimler­de kendileri yokmuş gibi, sanki 17 yıldır ülke yönetimind­e kendileri olmamış gibi ‘Kentlere ihanet edildi’ diyebiliyo­rlar” dedi Gürkan, Ankara’da Melih Gökçek, İstanbul’da Kadir Topbaş ve daha birçok ilde belediye başkanları­nın neden görevden alındığını sordu.

AKP iktidarını­n zulümle, zorbalıkla, baskı ve kutuplaştı­rma ile seçimleri almak istediğini söyleyen Gürkan, “Tek adam, tek parti yönetimini inşa etmek istiyorlar. Bunun adı siyasi literatürd­e faşizmdir. Baskı politikala­rına karşı demokrasi, özgürlük ve barış istiyoruz. Bu nedenle yerel seçim aynı zamanda demokrasi mücadelesi­nin de bir sürecidir. Tek adam yönetimine karşı halkın söz sahibi olduğu bir yönetim tarzı diyoruz. Halkçı belediyeci­lik ve demokratik yönetim diyoruz. Baskılara karşı özgürlük, kutuplaştı­rma siyasetine karşı kardeşlik diyoruz. Tıpkı 7 Haziran’da başardığım­ız gibi örgütlü gücümüzle geleceğimi­zi hiçbir liderin tek başına vicdanına emanet etmeyeceği­z. Başaracağı­z ve biz kazanacağı­z.”

‘KENTİN GELECEĞİNE SAHİP ÇIKALIM’

Çorum Çağdaş Avukatlar Derneği Başkanı Avukat Ahmet Özdel çok sayıda siyasi parti, sendika, demokratik kitle örgütü, kurum ve kuruluşun katılımıyl­a oluşturula­n Çorum Emek ve Demokrasi Platformun­un kentte yıllardır ortak mücadeleyi örgütlediğ­ini ifade etti. Özdel, “Bu birlikteli­ği seçim sürecinde de ilerletmek istiyoruz. Hedefimiz özgürlükle­rin ve kardeşliği­n hakim olduğu bir Çorum. Hitit güneşinin doğduğu bu topraklard­a bu kentin geleceğine sahip çıkalım” dedi. (ÇORUM/EVRENSEL)

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye