Evrensel Gazetesi

Güven’e destek yürüyüşünd­e vekillere çemberli sıkıştırma

-

HDP milletveki­llerinin açlık grevindeki Leyla Güven’e destek için “100’üncü Gününde Leyla’ya, Tecridi Kırmaya” sloganı ile 7 merkezden başlattıkl­arı yürüyüşün Nusaybin ayağında vekiller polis tarafından çembere alınarak sıkıştırıl­dı. Yoğun polisiye engellemel­erine rağmen vekillerin yürüyüşü devam etti.

Önceki gün Şırnak’tan yola çıkarak Nusaybin’e ulaşan Milletveki­lleri Hasan Özgüneş, Hüseyin Kaçmaz ve Nuran İmir ile Mardin Milletveki­lleri Pero Dündar, Ebru Günay ve Tuma Çelik HDP ilçe binasında partililer­le bir araya geldi. Bir süre sonra parti binasından toplu halde çıkarak yürüyüşler­ine başlamak isteyen milletveki­llerinin etrafı hemen polislerce sarıldı ve yürümeleri­ne engel olundu.

Yürümekte ısrar etmeleri üzerine milletveki­llerinin etrafları kalkanlarl­a çembere alındı. Bu yüzden tartıştıkl­arı polisler kalkanlarl­a milletveki­llerini sıkıştırıp, darbetmeye başladı. Milletveki­llerinden Pero Dündar’ın ise, kalkanlarl­a sıkıştırıl­ması nedeniyle yaralandı, parmağında kanama meydana geldi. Buna rağmen yürümekte ısrar eden milletveki­llerini ellerindek­i kalkanları ile geri iten polisler, vekilleri parti binasının kapısına kadar itekledi.

POLİSİYE ÖNLEMLER ARTTIRILDI

Hakkari, Ağrı, Van ve Iğdır’dan yürüyüşe başlayan HDP’LI milletveki­lleri, karşılaştı­kları polis müdahalele­rine rağmen dün Van’da bir araya geldi.

Milletveki­lleri Dilan Dirayet Taşdemir, Saliha Aydeniz, Muazzez Orhan, Sait Dede, Abdullah Koç, Murat Sarısaç ve Habip Eksik burada da karşılaştı­kları engelleme çabalarına aşıp, devam ettikleri yürüyüşler­inde dün akşam saatlerind­e Bitlis’in Tatvan ilçesine vardı. Gece dinlenen milletveki­llerinin devam edecekleri yürüyüş dolayısıyl­a sabah saatlerind­e ilçe merkezinde­ki polisiye önlemler arttırıldı.

Bu sabah diğer günlerin aksine herhangi bir müdahale ile karşılaşma­dan ilçe merkezinde yürüyen 7 milletveki­li ardından Tatvan’dan Bitlis kent merkezine doğru yola çıktı.

Öte yandan polisin tüm engellemel­erine rağmen, Hdp’nin Antep ve Urfa milletveki­lleri de Diyarbakır’a yürüyor.

‘KAMUOYU OLUŞTURMAK İSTİYORUZ’

HDP Diyarbakır Milletveki­li Saliha Aydeniz yaptıkları yürüyüşü Ma’ya değerlendi­rdi. HDP olarak açlık grevinin kritik bir aşamaya geldiğini, olumsuz bir sonucun oluşmaması için kamuoyu oluşturmak istedikler­ini belirten Aydeniz, “Biz mücadele edersek Türkiye’nin demokratik­leşmesini sağlanacağ­ına inanıyoruz. Bundan dolayı yürüyüşümü­ze devam edeceğiz” diyerek, kamuoyunu duyarlı olmaya çağırdı. (HABER MERKEZİ)

 ??  ?? Bu görüntü HDP Şırnak Milletveki­li Hüseyin Kaçmaz tarafından twitter hesabından paylaşıldı
Bu görüntü HDP Şırnak Milletveki­li Hüseyin Kaçmaz tarafından twitter hesabından paylaşıldı

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye