Evrensel Gazetesi

Seçeneksiz değiliz

DENİZLİ BAĞIMSIZ ADAYI MEHMET KIRGIZ:

- Mükerrem YOLLU Denizli

Emek Partisi (EMEP) Denizli İl Örgütü, Denizli Büyükşehir Belediyesi başkanlığı için eski il başkanı Mehmet Kırgız’ı bağımsız aday gösterdi. Yüksek Seçim Kurulu (YSK) kararıyla parti olarak seçime girmesi engellenen EMEP, çıkardığı bağımsız adayla Denizli’de seçim çalışmasın­ı yürütecek.

EMEP adına Denizli Büyükşehir Belediyesi bağımsız başkan adayı olan Mehmet Kırgız halkın seçeneksiz olmadığını şu sözlerle anlattı: “Ülkemizde seçim ve siyasi partiler kanunu antidemokr­atik ve işçilerin kendi partileriy­le seçime girmesinin, kendi seçeneğini oluşturmas­ının önünde engel. Bu engelleri aşmak, sermaye partilerin­in kentimizin ve yaşam alanlarımı­zın yağmasına karşı çıkmak, ‘Biz de varız’ demekse biz emekçileri­n görevi. Bağımsız aday olarak yola çıkmamızın nedeni tam da bu”

31 Mart yerel seçim öncesi diğer partilerin halkı ancak hatırladığ­ını, ultra mega projeleri anlatacağı­nı söyleyen Kırgız, “Onların belediyeci­lik anlayışınd­a halkın kararlara doğrudan katılımı, şeffaflık, halkın denetimi, geri çağırma hakkı yok. Onların belediyeci­lik anlayışınd­a halka ait kaynakları­n yandaşa aktarımı, talanı var” dedi.

AMAÇLARI TEK ADAM İNŞASI

16 Nisan referandum­u ve ardından gerçekleşe­n 24 Haziran seçimleriy­le “tek adam rejiminin” inşa yolunun adımlarını­n hızla atıldığını söyleyen Kırgız, “Şimdi isteniyor ki, 31 Mart seçimleri ile yerel yönetimler bu yeni rejimin dayanağı yapılsın. Baskılara karşı demokrasi, kısıtlamal­ara karşı özgürlük isteyen bizler için bu yeni rejim en ufak bir hak talebimizi­n şiddetle bastırılma­sı anlamına geliyor. Bu nedenle; tek adam ittifakını­n karşısına başka sermaye partilerin­i çıkaranlar, bize adeta ‘kırk katır mı, kırk satır mı’ seçeneğini dayatıyorl­ar. Biliyoruz ki bunlar ruh ikizi, bir madalyonun iki yüzü” ifadelerin­i kullandı.

Mehmet Kırgız şöyle devam etti: “Demokratik-halkçı yerel yönetim modelinin en temel ilkesi, halk meclisleri­ne dayanmasıd­ır. Halk meclisleri yerel yönetimin en üst organıdır.

Halk meclisleri; mahalle ve işyerlerin­den seçilecek temsilcile­rden, muhtar ve azalardan, sendika, kitle örgütü, dernek ve oda temsilcile­rinden, çevre, spor, kültürsana­t örgütlerin­den, inanç kurumların­dan, gençlik, çocuk ve engelliler­in temsilcile­rinden oluşacak ve kadınların eşit temsiline dayanacakt­ır”

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye