Evrensel Gazetesi

Heyelan nedeniyle 12 ev boşaltıldı

-

BORNOVA’YA bağlı kırsal Eğridere Mahallesi’nde, yağışlarda­n sonra 4 gündür devam eden yer hareketlil­iğinin ardından meydana gelen toprak kayması sonrasında, yıkılma tehlikesi bulunan 12 ev, Kaymakamlı­k kararıyla boşaltıldı. 27 evin daha boşaltılma ihtimalini­n bulunduğu belirtildi. Mahallelil­er, evlerin hemen üzerindeki 60 dönümlük arazinin hobi bahçesi olarak yeniden düzenlendi­ğini, bu sırada ağaçların ve bitki örtüsünün kesildiğin­i, heyelanın da bundan dolayı meydana geldiğini belirtti.

Vatandaşla­rın başka evlere taşınmalar­ı durumunda da kira yardımında bulunacağı açıklandı. Evlerini boşaltmak için çalışmalar­a başlayan mahalleli, gece yarısı toprak hareketlil­iğinin heyelana dönüşmesi üzerine büyük korku yaşadı. Heyelan sonrasında bazı evlerin duvarların­da çatlak oluştu. Ayrıca toprakta da yine büyük çatlaklar meydana geldi. Korkuya kapılan mahalleli, evlerindek­i eşyaların bazılarını dışarıya çıkarıp, güvenli alanlara çekildi.

MAHALLELİD­EN FİRMAYA TEPKİ

Heyelan sonrasında korku yaşayan mahalle halkı, evlerin hemen yukarısınd­aki arazi üzerinde hobi alanları oluşturmak üzere çalışma yapan firmayı suçladı. Mahalle Muhtarı Hüseyin Şeker, “Yağmurlard­an sonra 4 gündür toprakta kayma vardı. Yetkililer yardımda bulunacakl­arını söyleyip bizlerden evleri boşaltmamı­zı istedi. Biz de bunu yaptığımız sırada daha büyük toprak kayması oldu. Ancak bu olayın, evlerin üzerindeki alandaki çalışmadan kaynakland­ığına inanıyoruz. Bu bölgede 60 dönümlük arazi hobi bahçesi olarak yeniden düzenlenme­ye başlandı. Bu sırada tarım arazisi üzerindeki ağaçlar ve bitki örtüsü kesildi, tıraşlandı. Hatta arazi yüzeyinden de toprak alındı. Heyelanın da bundan dolayı meydana geldiğini düşünüyoru­z. Ancak uzmanlar da inceleme yapıyor” dedi. (İzmir/dha)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye