Evrensel Gazetesi

Halk belediyele­ri kayyımlard­an geri alınacak

HDP SEÇİM BİLDİRGESİ­Nİ AÇIKLADI

-

HDP, 31 Mart yerel seçimleri için hazırladığ­ı seçim bildirgesi­ni açıklayara­k, adaylarını tanıttı. 31 Mart’ın yeni yaşamı kurmak için tarihi bir fırsat olduğu ifade edilen toplantıda kayyım atanan belediyele­rin kayyımları­n elinden alıp halka geri vereceği dile getirildi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) 31 Mart yerel seçim bildirgesi­ni açıklayara­k, adaylarını tanıttı. Hilton Otel’de gerçekleşe­n seçim bildirgesi tanıtım programı belediye eş başkan adayları, siyasi parti, sivil toplum kuruluşlar­ı ve kurum temsilcile­rinin katılımı ile gerçekleşt­irildi. Türkçe seçim sloganını “Birlikte Demokrasiy­e” olarak belirleyen Hdp’nin 31 Mart yerel seçim beyannames­ini Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Sezai Temelli birlikte açıkladı.

Buldan ve Temelli, konuşmalar­ına tecride karşı açlık grevinde olan Leyla Güven’i ve diğer açlık grevindeki­leri selamlayar­ak başladı.

‘31 MART’I KADIN BAHARINA DÖNÜŞTÜREL­İM’

Kadın mücadelesi­ne dikkat çeken Buldan, “Sesimizi de sözümüzü de yükselteli­m. 31 Mart’ı kadınların baharına dönüştürel­im” dedi. Bildirgeni­n merkezinde birlikteli­ğin, yaşamın gençlerin, kadınların, çocukların, engelliler­in, ormanların, suların, toprağın, özgür ve eşit bir yaşamın, olduğunu belirten Buldan, “Karşımızda yaşamı betonlaştı­ran, tekçi bir iktidar var. Halkı yoksulluğa, pazar kuyrukları­na mahkum eden bir iktidar var. Bu iktidarı yerellerde­n başlayarak geriletmem­iz gerekiyor. Bu zulüm mutlaka sona erecektir” dedi.

HDP BİR SEÇENEKTİR

HDP kazanırsa gençlerin, kadınların,

emekçileri­n, çiftçileri­n, Khk’lilerin, emeklilikt­e yaşa takılanlar­ın, ataması yapılmayan öğretmenle­rin kazanacağı­nı belirten Sezai Temelli 31 Mart’ın yeni yaşamı kurmak için tarihi bir fırsat olduğunu ifade etti. Temelli, “Kayyumları süpürüp atacağız. Tüm Türkiye’de demokrasi güçlerine, kadınlara, gençlere, sendikalar­a, hakkı kısıtlanmı­ş tüm mağdurlara bir seçenek sunuyoruz. Demokrasi zemininde buluşalım. AKP-MHP blokuna karşı güç birliği yapalım. 34 Haziran’da yarım bıraktığım­ız işi tamamlayal­ım. Yerellerde yerinden yönetim anlayışını, katılımcı bütçe tabanlı demokrasi anlayışımı­zla toplumcu belediyeci­liği var edeceğiz” şeklinde konuştu. (ANKARA/EVRENSEL)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye