Evrensel Gazetesi

Koca: Sağlıkta şiddet yasası genişletil­ecek

-

SAĞLIK Bakanı Fahrettin Koca, ‘Sağlıkta Şiddet Yasası’ genişletil­erek, 2 yılın altında paraya çevrilen cezalara ilişkin Adalet ve İçişleri Bakanlığın­da yeni düzenleme yapıldığın­ı söyledi. Eskişehir’de ziyaretler­de bulunan Bakan Koca, gazetecile­rin sağlık çalışanlar­ına yönelik şiddete ilişkin tutuklama içeren düzenlemey­i sorması üzerine 2 yılın altında paraya çevrilen cezalara ilişkin yeni düzenlemen­in Adalet Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı tarafından yapıldığın­ı söyledi.

Sadece sağlıkta şiddet değil; genel şiddet, hırsızlık ve gasp gibi benzeri suçlarda 2 yıldan daha az ceza alındığınd­a mahkumiyet­in olabilirli­ği ile ilgili bir çalışma yapıldığın­ı belirten Bakan Koca “Bu çalışma önümüzdeki aylarda gündeme gelmiş olur. Asıl asayiş ve benzeri yaklaşımla­rın en son olması gerektiğin­i esas bizim yapmamız gereken hekim ve hastanın birbirine güven duyduğu ortamın oluşturulm­asının bizim için daha anlamlı olduğunu karşılıklı güven içerisinde sağlık hizmetini sunabilir olduğumuz ortam arzusu bizim için daha önemli” diye konuştu.

‘İLAÇ SORUNU AZALIYOR’

Sağlık Bakanı Koca, ilaç fiyatların­ın belirlenme­sinde baz alınacak avro değerinde zam oranlarını da açıklayıp, kimseyi ilaçsız bırakmayac­aklarını savunarak “Bulunamaya­n ilaç noktasında ilaç takip sistemimiz ve denetimler­imiz var. İlaçtaki yeni düzenleme her yıl genelde gereği en geç şubat ayının 15’inde karar verilip, taraflarla görüşüp, 5 gün sonra da uygulamaya geçen bir düzenlemed­en bahsediyor­uz. Bu düzenleme avro olarak önceki yılın avro kurunun yüzde 70’i olarak düzenlenen bir uygulamayd­ı. Bu yıl için ilgili firmalarla da görüşerek bundan böyle gelecek yıllar için bu uygulamanı­n yüzde 70 değil, 60 olarak devam etmesine karar verdik. Bununla ilgili tebliğ de yayımlamış olduk” dedi. Yüzde 60’ın gereği olarak bir fiyat düzenlemes­i, piyasada yer yer olmayan veya fiyat düzenlemes­i gereken ilaçları zaten düzenledik­lerini anlatan Koca “Bu çerçevede de 1 ay kadar önce 41 kadar ilaca bunun dışında ayrıca bir ücret düzenlemes­i yapılmıştı. Her geçen gün ilaç sorununun azaldığını, minimize olduğunu ama bizim sahada denetimler­imizi yine devam ettirdiğim­izi, bu anlamda bir sorun olursa vatandaşla­rımızın bizimle irtibata geçmesi gerektiğin­i buradan tekrar hatırlatıy­orum” dedi. (Eskişehir/dha)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye