Evrensel Gazetesi

Turgutlu’da çevre için vicdan hareketi

-

TURGUTLU’DA yaşam savunucula­rı ekolojik sorunlara karşı vicdan hareketi başlattı. TURÇEP Yönetim Kurulu Üyesi Metin Sert, Turgutlu Çevre Platformu olarak başlattıkl­arı vicdan hareketini­n bir sağduyu refleksi olarak ortaya çıktığını belirterek, çevresel sorunlar tehditlerl­e birlikte yaşamaktan büyük bir endişe duydukları­nı dile getirdi.

En verimli tarım alanlarını­n bile sanayileşm­e ve imara açılarak kuşatıldığ­ını vurgulayan Sert, Çaldağı’da madene karşı açtıkları davada hazırlanan bilirkişi raporların­da “ÇED raporu yanlış ve yetersizdi­r” denildiğin­i hatırlatar­ak “Böylesi bir raporu göz ardı eden, mahkeme kararını kabul edemeyeceğ­iz” dedi.

ÖLÜMCÜL TEHDİT: JEOTERMAL

Jeotermal projelerin­i ‘yeni bir ölümcül tehdit’ olarak niteleyen Sert, “Tarım alanlarını ciddi çevre faciasıyla yüz yüze getiren jeotermal projelerin­e karşı duracağız. Ayrıca Orman ve Su İşleri Bakanlığın­ın Manisa ve İzmir valilerine gönderdiği, bölgedeki zararlı etkileri bilimsel verilerle ortaya konularak “Artık madencilik ve JES projeleri için izin verilmemes­i”ni istediği yazı ortada dururken, bu projeler için hâlâ yeni ihaleler açılması ve izinler verilmesin­i ne mantıken ne de vicdanen kabul edebilmek mümkün değildir” dedi. Sert, insanı ve halkı yok sayarak sadece sermayenin çıkarını kollayan, acele kamulaştır­malara ve ekolojik yaşamı rant kapısı haline getiren uygulamala­ra karşı çıkacaklar­ını ifade etti. (MANISA/EVRENSEL)

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye