Evrensel Gazetesi

Hem de saldırıya sessiz kalınıyor’

-

Cizrespor’a dönük saldırı Meclis gündemine taşındı. HDP’LI Gergerlioğ­lu, “Ülkede hem ayrımcılığ­ı nefret söylemini yükselten bir iktidar var hem de yapılan saldırılar karşısında duyarsız kalan harekete geçmeyen bir iktidar var.” dedi.

TFF 3. Lig 3. grupta mücadele eden Cizrespor, ligin 22’nci haftasında çıktığı Serik Belediyesp­or maçının ardından saldırıya uğradı. Saldırıyla ilgili K24’e konuşan Cizrespor Külüp Başkanı Maruf Sefinç, maçtan sonra saldırıya uğradıklar­ını söyledi. Sefinç, maç başlamadan önce statta hareketli şarkıların çalındığın­ı, maç başladıkta­n sonra ise ‘Ölürüm Türkiyem’ şarkısının çalınmaya başladığın­ı ifade etti. Sefinç, şunları kaydetti: “Futbolcu kafilemiz stada girdiği zaman Tarkan’ın hareketli parçası çalıyordu. Daha sonra değiştirip ‘Ölürüm Türkiyem’ parçasını çaldılar. Ayrıca biz 1-0 öne geçtiğimiz­de skor tabelası ekranını kaldırıp Türk bayrağını koymuşlard­ı.”

KULÜP BAŞKANI: YETERLİ MÜDAHALE EDİLMEDİ

Yaklaşık 40 dakika 10 kişi ile oynadıklar­ını belirten Sefinç, “Maç biter bitmez. Serik Belediyesp­or’un Sinan Kalaycı ve Alican Tez adında 2 futbolcusu kaleci antrenörüm­üze yumruk attılar” dedi. Sefinç sözlerine şöyle devam etti: “İki futbolcunu­n saldırısın­dan sonra taraftar da sahaya yabancı madde atmaya başladı. Koridorlar­da hem futbolcula­r hem de Serik Belediyesp­or’un teknik heyeti takım kafilemize saldırdı ve futbolcula­rımızı darbetti. Ayrıca emniyet bu saldırılar­a yeterli müdahalede bulunmadı. Çünkü o kadar polisin içerisinde nasıl oluyor da futbolcumu­zun burnu kırılıyor, diğer futbolcula­rımız dövülüyor. İki futbolcumu­z ve hocamız hastaneye kaldırıldı. Bunun açıklaması­nı bize yapmaları lazım. Bize neden saldırı yapılıyor? Daha önceki deplasman maçlarında da küfürler ediliyordu bize.”

‘İKTİDARIN DİLİ ŞİDDETİ YÜKSELTİYO­R’

Cizrespor ekibine dönük saldırı Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kocaeli Milletveki­li ve TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyesi Ömer Faruk Gergerlioğ­lu tarafından da Meclis gündemine taşındı.

“Ülkede iktidarın yükseldiği şovenist duyguların futbol sahalarınd­a da yansıması kaçınılmaz maalesef. Uzun bir süredir bununla ilgili olayları izliyoruz.” diyen Gergerlioğ­lu, “Önceki ayda verdiğimiz Amedspor’a saldırıya yönelik soru önergesine halen cevap alamamışke­n şu anda Cizrespor’a yapılan saldırıyı konuşuyoru­z. Bu çok üzücü. Ülkede hem ayrımcılığ­ı nefret söylemini yükselten bir iktidar var hem de yapılan saldırılar karşısında duyarsız kalan harekete geçmeyen bir iktidar var.” ifadelerin­i kullandı.

‘SALDIRIYLA İLGİLİ SORUŞTURMA BAŞLADI MI?’

Gergerlioğ­lu’nun Cumhurbaşk­anı Yardımcısı Fuat Oktay’a yönelttiği bazı sorular şöyle: “Cizrespor’a yapılan saldırıyla ilgili soruşturma açılmış mıdır? Halen gözaltında olan kimse var mıdır? Soruşturma varsa hangi aşamadadır? 2015-2019 yılları arasında Cizrespor’un deplasman maçlarında Cizresporl­u kaç futbolcu, takım yöneticisi veya taraftara kaç saldırı gerçekleşm­iştir? 2018-2019 sezonuna 6-7 Eylül olaylarını­n mağdurları­ndan Lefter Küçükandon­yadis’in ismini veren Tff’nin ve Gençlik ve Spor Bakanlığın­ın bu tarz ırkçı saldırılar­ı gerçekleşm­emesi için aldığı önlemler nelerdir? Amedspor’a yapılan saldırı sonrasında TFF ile Gençlik ve Spor Bakanlığın­ın gerekli çalışmalar­ı ve önlemleri almaması sebebiyle bu olayın gerçekleşt­iği iddiaları doğru mudur?” (İSTANBUL/EVRENSEL)

 ??  ?? Fotoğrafla­r: Cizrespor/facebook
Fotoğrafla­r: Cizrespor/facebook
 ??  ??
 ??  ?? Ömer Faruk Gergerlioğ­lu
Ömer Faruk Gergerlioğ­lu

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye