Evrensel Gazetesi

Reina katliamı sanığı: Eylemi ben yapmadım

-

ORTAKÖY’DEKI eğlence merkezine Reina’ya düzenlenen ve 39 kişinin hayatını kaybettiği saldırıyı gerçekleşt­iren tutuklu sanık Abdulkadir Masharipov, olaydan 2 yıl sonra mahkemede savunmasın­ı yaptı. Kapalı oturumda savunmasın­ı yapan ve hakkındaki suçlamalar­ı reddeden Abdulkadir Masharipov’un “Bu eylemi ben yapmadım. Olay gecesi elinde kalaşnikof olan kişi ben değilim” dediği öğrenildi.

İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından Silivri Cezaevinin karşısında bulunan binada yapılan 10. duruşmada Abdulkadir Masharipov izleyicile­rin ve gazetecile­rin olmadığı kapalı oturumda savunmasın­ı yaptı. Savunmasın­ı Türkçe yapan sanık Abdulkadir Masharipov’a zorlandığı yerlerde de tercümanın yardım ettiği öğrenildi. Eşinin hasta olması ve parasının olmaması nedeniyle önce İran’a, ardından Pakistan’a daha sonra da Türkiye’ye geldiğini anlatan Abdulkadir Masharipov’un İstanbul’da da sürekli ev değiştirme­k zorunda kaldığını savunmasın­da anlattığı öğrenildi.

‘ELİNDE KALAŞNİKOF OLAN KİŞİ BEN DEĞİLİM’

Abdulkadir Masharipov, 2 Ocak 2017’de uyuduğu sırada arkadaşını­n yanına gelerek internette haberlerde kendisinin fotoğrafla­rını gösterdiği­ni, bunun üzerine panik ve şok olduğunu söylediği belirtildi.

Sanık Masharipov, medyanın kendisinin öne sürdüğünü yanında kimliği olmadığı için korkarak saklandığı­nı söylediği kaydedildi. “Bu eylemi ben yapmadım. Olay gecesi elinde kalaşnikof olan kişi ben değilim” dediği öğrenilen Abdulkadir Masharipov’un tüm suçlamalar­ı ve delilleri kabul etmediğini söylediği ifade edildi. Öte yandan Masharipov’un 39 kişinin hayatını kaybettiği saldırıyı gerçekleşt­irdiğini söylediği emniyet ifadesini ve Nöbetçi İstanbul Sulh Ceza Hakimliğin­de verdiği ifadesini mahkemede reddettiği kaydedildi. Sanık Masharipov’un savunmasın­ın tamamlamas­ı üzerine duruşmaya ara verildi. (İstanbul/dha)

 ??  ?? Fotoğraf: DHA
Fotoğraf: DHA

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye