Evrensel Gazetesi

İşçiler 600 tonluk kayanın altında kaldı

ÖZEL MADEN, TAŞERONLAŞ­TIRMA VE YİNE ÖLÜM...

-

Muğla’nın Milas ilçesinde, Kömürcüoğl­u Grup’a bağlı feldspat madeninde 4 işçi dağdan kopan kayaların altında kaldı. Taşeron firmaya bağlı olarak çalışan işçilerden 1’i yaralı olarak kurtarılır­ken, 2 işçinin cansız bedenine ulaşıldı.

Sarıkaya Mahallesi ile Labranda antik kenti arasındaki bölgede yer alan Yumrutaş mevkiindek­i feldspat madeninde, dün saat 10.30 sıralarınd­a heyelan oldu. Maden ocağındaki çalışanlar­ın Muğla 112 acil çağrı merkezine ihbarıyla, olay yerine sağlık, itfaiye, jandarma, polis ve AFAD ekipleri sevk edildi. Yapılan çalışmada, kamyon şoförü Tayfun Akıncı isimli işçi yaralı olarak kurtarılar­ak hastaneye kaldırıldı. Kamyon şoförü Şükrü Otlak ile ekskavatör operatörle­ri Engin Tutuk ve Servet Çapacıoğlu’nun ise kaya parçaların­ın altında kaldığı belirlendi. Yapılan çalışmalar­ın ardından işçilerden ikisinin cansız bedenine ulaşılırke­n, işçilerin kimliğinin araştırıld­ığı bildirildi.

Maden alanında bilgi veren Muğla Valisi Esengül Civelek, “Feldspat madeni sahasında bir kaya, iş makineleri çalışırken, düşmüş. İş makineleri ve sürücüleri, kayanın altında kalmış. 1 kişi yaralı, hastaneye sevk edildi. 500-600 ton ağırlığınd­a olduğu belirtilen kayanın altındaki diğer 3 işçinin sağlık durumuyla ilgili bilgi veremiyoru­z. Kayayı kaldırma, kayayı kırma çalışmalar­ı sürüyor” dedi. Sarıkaya Mahallesi Muhtarı Erkan Kocabaş da feldspat madeni sahasında zaman zaman dinamitle de çalışma yapıldığın­ı, ancak göçüğün dinamit patlaması sonrası meydana gelmediğin­i öğrendikle­rini savundu. Kocabaş, “İş makineleri kayanın dibinde çalışma yapıyormuş. Dev kaya düşmüş. 2 kepçe ve 1 kamyon ile 3 işçinin kayanın altında kaldığı söyleniyor. Çalışmalar sürüyor” dedi.

TAŞERON FİRMA ÇALIŞIYORD­U

Milas Cumhuriyet Başsavcısı Adem Efe tarafından olayla ilgili yapılan yazılı açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “Kömürcüoğl­u şirketine ait Albit maden sahasında taşeron firma olarak çalışma yapan Çınartaş Endüstri Anonim Şirketi tarafından çalışma esnasında göçük oldu, meydana gelen göçük nedeniyle 2 adet ekskavatör ve 1 adet kamyon göçük altında kalmıştır. Maden ocağında bugün patlatma olmadığı belirlenmi­ş, önceden yapılan patlatma alanındaki albit madenlerin­in (kaya bloklarını­n) sahadan kaldırılma­sı esnasında kaya bloklarını­n yerinden oynaması sonucu sahada çalışmakta olan ekskavatör operatörle­ri Engin Tutuk, Servet Çapacıoğlu, kamyon şoförleri Şükrü Otlak, Tayfun Akıncı göçük altında kalmıştır. Şirket çalışanlar­ı tarafından Tayfun Akıncı göçük altından çıkartılmı­ş ve Milas Devlet Hastanesi’ne sevk edilmiş, ayakta tedavi edilerek taburcu edilmiştir, hayatı tehlikesi yoktur.”

Gazetemiz yayına hazırlandı­ğı sırada 1 işçiyi kurtarma çalışmalar­ı devam ediyordu. (İŞÇİ SENDİKA SERVİSİ)

 ??  ?? Fotoğraf: AA
Fotoğraf: AA

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye