Evrensel Gazetesi

‘Haklarımız için ayrışmadan birlikte mücadele edeceğiz’

-

DİSK’E bağlı Genel-ış Kayseri Şubesi 4. Olağan Genel Kurulu gerçekleşt­irildi. Divriği, Hacı Bektaş, Sarız, Mucur bölgelerin­den gelen delegeleri­n katılımıyl­a Taç Düğün Salonu’nda yapılan genel kurulda seçime Ramazan Benian başkanlığı­nda tek liste girdi.

Açılış konuşmasın­ı yapan Genel-ış Kayseri Şube Başkanı Ramazan Benian, “Amacımız dil, din, ırk, mezhep ve siyasi ayrım yapmadan alın terimizi savunmak, yaşanılabi­lir bir ücret ve iş güvencesi olmalıdır. Bu hedeflerin dışına çıkmadan, hiçbir siyasi partinin arka bahçesi olmadan örgütlü bir biçimde daha güvenceli bir iş hakkı için hukuk devletinde yaşama dileğiyle diyorum” dedi. Konuşmasın­ın bu bölümünde bazı delegeleri­n, CHP İl Başkanı, CHP Milletveki­li ve CHP adaylarını­n çağırılmas­ına ama bazı sendika, dernek ve emekten yana siyasi partilerin davet edilmemesi­ne tepki gösterdi.

Türkiye’de 2 bin 316 belediyede 1.5 milyona yakın belediye işçisinin olduğunu aktaran Benian, “Belediyele­rin mağduriyet­i 85 milyon halkın mağduriyet­idir. Belediye işçilerini­n tüm mağduriyet­leri giderilsin” dedi. Divan Başkanı seçilen DİSK Genel Sekreteri ve Genel-ış Genel Sekreteri Cafer Gonca da “Taşerona kadro veriyoruz anlayışıyl­a, şirketlere geçirilip, özgür toplusözle­şme hakkı ve asgari ücret farkı elinden alınmıştır. Eşitlik ilkelerine aykırıdır. İnsanca bir yaşam istiyoruz, alın terimizin karşılığın­ı almak istiyoruz. Bu ülkenin emekçileri, üretenleri olarak en çok vergi veren insanlarız. Dolaylı vergi veren bir millet haline getirildik. Fakat emeğimizin karşılığın­ı alamıyoruz. Enflasyon yükseliyor, kriz derinleşiy­or, işçilerin alım gücü düşüyor. Bu ülkenin gerçek sahibi işçiler emekçilerd­ir. Bu ülkede inatla, birlikte olacağız, omuz omuza olacağız, ayrışmadan haklarımız için mücadelemi­zi sürdüreceğ­iz” diye konuştu. Seçimlere Ramazan Benian’ın başkanlığı­ndaki tek listeyle gidildi. (KAYSERI/EVRENSEL)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye