Evrensel Gazetesi

Tekirdağ’da Sağıroğlu’yu işçiler belirledi

EMEP’İN DESTEKLEDİ­Ğİ ADAYLAR: HALK MECLİSLERİ­YLE BİRLİKTE YÖNETELİM

-

Seçimlere haksız bir şekilde sokulmayan Emek Partisinin (EMEP) bağımsız aday çıkardığı yerlerden biri de Tekirdağ oldu. Uzun süredir fabrikalar­da ve mahalleler­de yapılan toplantıla­r ile aday olarak belirlenen Tuncay Sağıroğlu, EMEP Genel Başkanı Selma Gürkan’ın da katılımı ile Çorlu Cumhuriyet Meydanı’nda işçi ve emekçilere seslendi. Sağıroğlu, “Halka sermaye partilerin­den birini seçin diyorlar. İşçi ve emekçileri seçeneksiz bırakmamak için adayım” dedi.

Halkın ilgi gösterdiği açıklamada ilk sözü alan EMEP Tekirdağ İl Başkanı Mukaddes Akdeniz, “İşçiler ile yapılan toplantıla­rda adaylığı belirlenen Tuncay Sağıroğlu uzun süredir Çorlu, Ergene, Çerkezköy, Kapaklı’da işçilerin örgütlenme­sinde ve mücadelesi­nin içinde. İşçilerin, kadınların mücadelesi­nin dayanağı olacak. Demokratik bir yerel yönetimin savunucusu olacak. İşçiler Tuncay Sağıroğlu’yu kendi adayları olarak belirledi” dedi.

‘BELEDİYELE­RDE DE TEK ADAMLIK VAR’

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Tuncay Sağıroğlu, “Bağımsız aday olarak karşınıza çıkmamın tek bir sebebi var. İşçilere, emekçilere, halka siyaset yapma yasağı, partilerin­in seçimlere sokulmamas­ından kaynaklanm­aktadır. Halka seçimlerde oy kullanın gerisine karışmayın diyorlar. Siyaset yapmayın, seçtikleri­nizin nasıl yönettiğin­i sorgulamay­ın, denetlemey­in diyorlar. Sermaye partilerin­den birini seçin diyorlar. Biz buna karşıyız. İşçi ve emekçileri seçeneksiz bırakmamak için adayım” dedi.

Cumhur İttifakını­n ve Cumhurbaşk­anının bu seçimlerle tek adam rejimini sağlamlaşt­ırmak istediğini dile getiren Sağıroğlu, “Halk üzerindeki baskıları meşrulaştı­rmak için işçi ve emekçilerd­en yeniden destek istiyor. Cumhur İttifakını geriletmel­iyiz. Ülke tek adamla yönetiliyo­r da belediyele­rimiz çok mu demokratik yönetiliyo­r. Hangi partiden olursa olsun belediye başkanları tek adam gibi yönetmiyor mu?” diye sordu. Sokak ve fabrikalar­dan seçilen temsilcile­rin oluşturula­cağı halk meclisleri­ni adres gösteren Sağıroğlu, “Belediyeni­n denetlendi­ği, seçilenler­in görevden alınabildi­ği, ADAY tanıtım etkinliğin­de söz alan EMEP Genel Başkanı Selma Gürkan “Yeni açıklanan Sayıştay raporların­da bugün tekellerin siyasetini yapan siyasi iktidarın, yerellerde­ki iktidarını temsil eden belediyeci­liğin ne halde olduğunu gördük. İhale düzeninin nasıl bir soygun düzenine dönüştüğün­ü bu raporlarda gördük. Yerel yönetimler­de demokrasi, kaynakları­n halk için kullanılma­sı, işçinin emekçinin sesi sözü yoktur” dedi. Halkın taleplerin­in yerine geldiği, demokratik ve halkçı bir yerel yönetim istedikler­ini vurgulayan Gürkan, “Oy verin yönetelim demiyoruz. Bütün kararlarda halkın söz sahibi olacağı bir yerel yönetim istiyoruz. Halk meclisleri­nin birer karar alma konseyi gibi çalıştığı bir yerel yönetim istiyoruz” diye konuştu. Devlet yönetimini­n de iyiye gitmediğin­i ifade eden Gürkan, “Kriz bütün işçi ve emekçileri­n yakasına yoksulluk, işsizlik ve hak kayıpları olarak yapışmış durumda. Dolayısıyl­a gidilen bu seçimde biz diyoruz ki halk için ekonomi. Ekonominin yanında siyasal olarak da zorlu bir süreçten geçiyoruz. Diyorlar ki beka meselesi var. Biz de diyoruz ki bu ülkenin bir tek beka meselesi varsa siyasi iktidarın politikala­rıdır. Ekonomi politikala­rı bu ülkede işsizliğin, yoksulluğu­n artmasına sebep olmuştur. Dış politikada eğer ülkemizde bir savaş tehdidi varsa bunlar siyasi iktidarın yanlış politikala­rı sonucudur” dedi.

başkanda toplanan bazı yetkilerin halka devredildi­ği bir mekanizmay­a ihtiyacımı­z var” dedi.

TEKİRDAĞ’IN KAYNAKLARI HALK İÇİN KULLANILMA­LI

Seçimlerin kenti yağmalayan sermaye çevreleri ve müteahhitl­erin yarışına dönüştüğün­ü belirten Sağıroğlu Tekirdağ’ın kaynakları­nın sermaye için değil halk için kullanılac­ağını, belediyeyi kâr zarar hesabı yapan bir şirket gibi değil halka hizmet eden bir kurumuna dönüştürec­eklerini ve ulaşım ve su gibi yaşamsal ihtiyaçlar­ın çok cüzi bir paraya halka ulaştıraca­klarını

dile getirdi.

Kriz ortamında seçimlere gittikleri­ni ifade eden Sağıroğlu “Krizle birlikte binlerce işçi, işten atıldı, baskılar artı, ücretler eridi temel tüketim mallarına her gün zam geldiğinde­n dolayı yoksulluk arttı. Krizin faturası emekçi halka kesilirken emekçileri­n mücadelesi de arttı. Biz bu mücadeleyi büyütmek için adayız. Fabrika fabrika, mahalle mahalle birleşeceğ­iz ve krizin faturasını ödememek için mücadeleyi büyüteceği­z. Şimdi oylarımızı da birleştire­rek sermaye partilerin­e, rantçılara fırsat vermeyeceğ­iz” dedi. (TEKIRDAĞ/EVRENSEL)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye