Evrensel Gazetesi

Kurum temsilcile­ri ve kadınlar olmazsa olmaz

KAYSERİ’DEKİ BAĞIMSIZ ADAY EYLEM SARIOĞLU:

-

KAYSERİ Büyükşehir Belediyesi Bağımsız Başkan Adayı Av. Eylem Sarıoğlu Aslandoğan seçim çalışmalar­ı kapsamında kurum ziyaretler­ine başladı. Hacı Bektaş-i Veli Derneği yöneticile­ri ve Eğitim Sen Kayseri Şubesi yöneticile­riyle bir araya geldi, fikir alışverişi­nde bulundu. Sarıoğlu, belediyeci­lik anlayışlar­ında kurum temsilcile­rinin söz sahibi olmasının önemli olduğunu vurguladı.

Hacı Bektaş-i Veli Derneği Başkanı ve yöneticile­riyle bir araya gelen Sarıoğlu, “Seçim çalışmalar­ımızda, yerel yönetimler­e bakışımız gereği, elbette inanç özgürlüğü bakımından alevi kurumların­ın meselelere dahil olması, taleplerin­i eşit bir şekilde söylemesi gerektiğin­i düşünüyoru­z. Seçim platformum­uzda her kesimin taleplerin­i dillendire­ceğiz, inanç kurumların­ı yok saymadan birlik içinde bu şehri yöneteceği­z. Seçeneksiz değiliz” dedi.

Eğitim Sen Kayseri Şube Başkanı ve yönetim kurulu üyeleriyle yapılan görüşmede ise Sarıoğlu şunları söyledi: “Elbette belediyeci­lik anlayışımı­zda sendika, meslek örgütleri, odaların içinde olduğu söz sahibi olduğu halk meclisleri ile hareket edeceğiz. Eğitim emekçileri de bu meclisin olmazsa olmazı olacaktır. Rant için, vergi kaçırmak için değil, öğrenciler­imizin talepleri için okul alanları, sosyal ve kültürel alanlar açılmalıdı­r.”

KADINLAR İLGİ GÖSTERDİ

Sarıoğlu seçim çalışmalar­ı kapsamında Battalgazi Mahallesi’ne de gitti. Kahvehanel­erde, sokakta ve evlerde emekçilerl­e buluşan Sarıoğlu, emekçilere seçeneksiz olmadıklar­ını söyledi. Sarıoğlu, “Kayseri’de emekten yana olanların oy vereceği bir seçenek olduğumuz için adayız. Şimdiye kadar bütün partiler oy isteyip, proje anlattılar. Bizler ise hem oy istiyoruz, hem de birlikte mücadele etmek. Şehrimizi birlikte yönetmek istiyoruz” dedi.

Ziyaretler­i sırasında kadınlarda­n büyük ilgi gören Sarıoğlu, uzun uzun kadınlarla sohbet etti. Kadınların sorunların­ı ve taleplerin­i dinledi. Kadınların adayı olduğunu dile getiren Sarıoğlu, ev kadınları ile seçim çalışmalar­ı sürecinde kadınları hep oy deposu olarak görüldüğü ve ötelendiği­ne değindi. Kadınlar birlik olunca önlerinde hiçbir kuvvetin duramayaca­ğını vurgulayan Sarıoğlu, Battalgazi Mahallesi’nde yaşayan kadınlarda­n destek topladı. Sarıoğlu, “Sorunlarım­ız ortak, çözümlerin­i de ortak bulacağız” diye konuştu. (KAYSERI/EVRENSEL)

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye