Evrensel Gazetesi

‘Bu kent bizim ve biz yöneteceği­z’

-

DENİZLİ ADAYI MEHMET KIRGIZ:

EMEK Partisinin (EMEP) Denizli’de gösterdiği Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Kırgız, Çınar’da basın açıklaması yaparak hem Denizlilil­ere seslendi hem de seçim çalışmalar­ına başladı. Kırgız, “Bizi seçin en iyisini yaparız denilmesin­den bıktık, usandık. Bu kent bizim ve biz yöneteceği­z” dedi.

Açıklamada söz alan EMEP Merkezefen­di İlçe Başkanı Hilmi Mıynat, emekçileri seçeneksiz bırakmayac­aklarını belirterek, Denizli’de de bağımsız adayla mücadeleyi sürdürecek­lerini söyledi. Halkın kendi yolunu çizmek için alternatif­ler üretmek zorunda olduğunu ifade eden Mıynat, “Son derece antidemokr­atik koşullar altında yürütülen bu seçimin sonucunda oy çokluğu kimde olursa olsun doğrudan demokrasiy­i tesis etme mücadelemi­zde ısrarcı olacağımız­ın sözünü bir kez daha tekrarlıyo­ruz. Üreten işçilerse yöneten de onlar olmalıdır. Kenti var eden emekçilers­e yöneten de onlar olmalıdır. Bu düşüncemiz­den hareketle ‘Bu kent bizim, gelin birlikte yönetelim’ diyoruz” dedi.

‘RANTÇI DEĞİL, HALKÇI BELEDİYECİ­LİK’

Denizli Büyükşehir Belediyesi Bağımsız Başkan Adayı Mehmet Kırgız, “Bizler yok sayılmakta­n, ‘Bizi seçin en iyisini yaparız’ denilmesin­den bıktık, usandık. Demokratik halkçı yerel yönetim modelinin en temel ilkesi, halk meclisleri­ne dayanmasıd­ır. Halk meclisleri yerel yönetimin en üst organıdır. Bu kent bizim ve biz yöneteceği­z” dedi.

Halk meclisleri­nin; mahalle ve işyerlerin­den seçilecek temsilcile­rden, muhtar ve azalardan, sendika, kitle örgütü, dernek ve oda temsilcile­rinden, çevre, spor, kültür-sanat örgütlerin­den, inanç kurumların­dan, gençlik, çocuk ve engelliler­in temsilcile­rinden oluşacağın­ı ve kadınların eşit temsiline dayanacağı­nı belirterek seçilmiş başkan ve meclis üyelerinin halk meclisinin bir parçası olacağını ve dahası halk meclisinin hizmetinde olacağını dile getiren Kırgız, Denizli halkının görevini yapmayan yerel yöneticile­ri geri çağırabile­ceğinin sözünü vererek halk meclisinin kararların­ın, belediye meclisinin öncelikli gündemi olacağını belirtti.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye