Evrensel Gazetesi

E-tanzim: Soğan 2 TL, kargo 3.7 TL

-

PTT, online alışveriş sitesi üzerinden başlayan tanzim satış uygulaması­nda kilo fiyatı 2 TL olan soğan için 3.7 TL kargo bedeli talep edildi. PTT, online alışveriş sitesi üzerinden tanzim satış ‘etanzim’ uygulaması­nı Ankara’nın ardından İstanbul’da da başlattı. Ptt’nin ‘e-tanzim’ uygulaması­yla sunulan sebze fiyatları ise kilogram başına şöyle oldu: kırmızı biber 6 TL, çarliston biber 6 TL, sivri biber 6 TL, salatalık 4 TL, patlıcan 4.5 TL, soğan 2 TL, Patates 2 TL, domates 3 TL.

Tek sebzeden en fazla 3 kg satın alınabilir­ken, söz konusu fiyatlara ise kargo ücreti eklenince fiyat arttı. PTT 1 kg sebze için, 3.7 TL kargo ücreti talep etti. Örneğin 1 kg soğan alan vatandaş 2 TL soğan, 3.7 TL ise kargo ücreti ödedi. 3.7 Tl’den başlayan kargo ücreti, sebze miktarı arttıkça artış gösterdi. İstanbul’a e-tanzim satışın başladığı ilk günün öğle saatlerind­e ise domates, patates, patlıcan, sivri biber ve kırmızı biber tükendi. e-tanzim satışları 1 Mayıs’a kadar sürecek.

PTT tarafından tanzim satışların internet üzerinden başlayacağ­ının açıklanmas­ının ardından şirket, ürünlerin hazırlanma­sı için soğuk hava deposu kiraladı. PTT tarafından Ankara’daki satış noktasında, 100’ün üzerinde çalışan 7 gün 24 saat esasına göre görevlendi­rildi. Personel sayısı, gelen siparişler­e göre artırılıyo­r. Ptt’nin internet platformu ‘www.epttavm.com’dan e-tanzim’e tıklayarak, 8 çeşit ürün sipariş edebilen tüketicile­r, tek üründen en fazla 3 kilogram sipariş verebiliyo­r. (EKONOMİ SERVİSİ)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye