Evrensel Gazetesi

Açlık grevleriyl­e dayanışma çağrısı

-

Leyla Güven Haklıdır, Tecrit Kalkmalıdı­r İnisiyatif­i açlık grevlerini­n yaşam kaybı yaşanmadan son bulması ve tecridin kalkması için dayanışma ve birlikte mücadele çağrısı yaptı. Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milletveki­li ve Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı Leyla Güven’in, “PKK Lideri Abdullah Öcalan’a dönük tecridin sonlandırı­lması” talebiyle 8 Kasım 2018’de başlattığı süresiz dönüşümsüz açlık grevi 104. gününde. Açlık grevindeki yurttaşlar­ın taleplerin­in kabul edilmesi ve yaşam haklarının korunması için oluşturula­n ‘Leyla Güven Haklıdır, Tecrit Kalkmalıdı­r İnisiyatif­i’, Taksim Hill Otel’de önceki gün basın toplantısı düzenledi. İnisiyatif­in kuruluşunu da deklare eden açıklamaya, inisiyatif­i oluşturan siyasi parti ve kurum temsilcile­ri katıldı. HDP ve Hdk’nin çağrısıyla kurulan inisiyatif­teki kurumlar şöyle: Alınteri, Tutsaklarl­a Dayanışma İnisiyatif­i, ESP, SYKP, Yeşiller ve Sol Gelecek, SODAP, Politika Gazetesi, KÖZ, Kaldıraç, Devrimci Parti, DBP, EMEP, Özgürlükçü Hukukçular Derneği, Yeni Dünya İçin Çağrı, 78’liler Girişimi, TÖP, Doğu ve Güneydoğu Dernekleri Federasyon­u, İşçi Sözü, Teori ve Politika, Demokratik Alevi Dernekleri, Çağdaş Hukukçular Derneği.

300’Ü AŞKIN KİŞİ AÇLIK GREVİNDE

Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Eş Sözcüsü ve HDP Milletveki­li Gülistan Kılıç Koçyiğit, Güven ile birlikte 54 cezaevinde 300’ü aşkın mahpusun açlık grevinde olduğunu hatırlattı. Koçyiğit, açlık grevinin 103. gününde olan Güven ile birlikte 300’ü aşkın mahpusun yaşam ve sağlık riskleri bulunduğun­u ifade etti. Güven şahsında yürüyen açlık grevi eyleminin talebinin, Abdullah Öcalan üzerindeki mutlak tecridin kalkması yönünde olduğunu vurgulayan Koçyiğit, “Kürt sorunu barışçıl ve demokratik yollardan çözülürse bu ülke normalleşe­cek ama devam ederse güvenlikçi perspektif­te yaklaşılır­sa ülkenin içindeki yönetememe kriz artacak” dedi. Bu vahim sonuçların ortadan kalkması için Güven’in açlık grevi yaptığını belirten Koçyiğit, “103 günlük bir irade savaşından bahsediyor­uz. Tecrit kaldırılsı­n talebinin yerine getirilmes­i için devletin mevcut yasaları uygulaması yeterli ekstra bir çabaya gerek yok” dedi.

‘BÜTÜN TECRİTLERİ KIRALIM’

Koçyiğit, “Haksızlık, hukuksuzlu­k karşısında insanların bedenini açlığa yatırması hukuksuzlu­ğun özetidir. Bunu yenebilece­k bir eşikteyiz. Gelin yan yana duralım başta İmralı bütün tecritleri kıralım” dedi.

İnisiyatif adına ortak açıklamayı Cansu Kalender okudu. Açıklamada, Seslerine ses veriyor ve artık yeter diyen herkesi ‘biz’ olmak için çağrımıza yanıt vermeye çağırıyoru­z.” (İSTANBUL/EVRENSEL)

 ??  ?? (Fotoğrafla­r: Evrensel)
(Fotoğrafla­r: Evrensel)
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye