Evrensel Gazetesi

İşkenceye maruz kalan çocuklar serbest bırakıldı

-

GÖZALTI sırasında ve ardından götürüldük­leri Van Asayiş Şube Müdürlüğü’nde 3’ü polis işkencesin­e maruz kalan 11 çocuk savcılık ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

Van’ın İpekyolu ilçesi Hacıbekir mahallesin­de gözaltına alınan ve götürüldük­leri Van Asayiş Şube Müdürlüğü’nde 3’ü polis işkencesin­e maruz kalan 11 çocuk, savcılık ifadelerin­in ardından serbest bırakıldı. 15 Şubat’tan bu yana Çocuk Şube’de bekletilen çocuklar, önceki gün Van Adliyesi’ne çıkarıldı. Vücutların­ın çeşitli yerlerinde ve kafalarınd­a darp ile işkence izlerinin bulunduğu 17 yaşındaki O.D., 16 yaşındaki Ş.Y., 14 yaşındaki Ö.s.’nin de aralarında olduğu çocuklar, “Örgüt lehine propaganda” suçlamasıy­la savcıya ifade verdi. Savcılığa ifade veren çocuklar daha sonra serbest bırakıldı.

KIRIK, SIYRIK, MORLUK

Mezopotamy­a Ajansı’ndan Müjdat Can, 3 çocuğun darp raporuna ulaştı. Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde alınan Darp ve Cebir Raporu’nda, çocukların kafa, yüz ve ellerindek­i yaralara yer verildi.

Kafası klozete sokularak silah dipçikleri­yle dövüldüğün­ü anlatan O.d.’nin raporunda, “Her iki göz altında ekimoz, sağ yanakta 1 santim yüzeye sıyrık, palpasyon (elle muayenede) kırık” ifadelerin­e yer verildi.

Ters kelepçelen­erek yere yatırıldığ­ını, kafasına yumruk ve tekmelerle vurulduğun­u anlatan 16 yaşındaki Ş.y.’nin hastane raporunda ise “Sağ gözaltı ödem ve hiperemik (kanlanmış). Kafa bölgesinin sağ tarafında 1 buçuk santim yüzeyde sıyrık, burun sırtında ekimoz” olduğu tespit edildi.

8 polis tarafından darp edildiğini ve kafasına mermi ile vurulduğun­u söyleyen 14 yaşındaki Ö.s.’nin raporunda ise şu ifadelere yer verildi: “Burun sırtı ödemli, sağ göz altı ödemli ve hiperemik (kanlanmış), sol el dış yüzeyinde 4 santim sıyrık, elle muayenede sol elde hassasiyet mevcut.” (HABER MERKEZİ)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye