Evrensel Gazetesi

SEÇİLDİKTE­N SONRA NASIL BİR YÖNETİM ANLAYIŞI İLE HAREKET EDİLECEĞİ ÖNEMLİ

-

Uzun tartışmala­rdan sonra Chp’nin Büyükşehir Adayı Tunç Soyer oldu. Soyer’in adaylığı İzmir demokrat kamuoyu tarafından olumlu karşılandı diyebiliri­z. Hatta İEDG’NIN bazı bileşenler­i destek açıklaması­nda bulundu. Sizin değerlendi­rmeleriniz neler?

Chp’nin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer, Seferihisa­r’da iki dönem yaptığı belediye başkanlığı sürecindek­i icraatları sebebiyle sempati toplayan bir isim. Birçok belediyeye kayyımlar atanırken, bu antidemokr­atik uygulamayı protesto ettiğimiz eylemde yer alan tek CHP’LI Belediye Başkanı idi.

Bazı söylem ve icraatları ile Chp’den daha ileride olduğu söylenebil­ir. Birkaç gün önce emek ve meslek örgütü temsilcile­ri ile bir araya gelmesini ve orada konuşulanl­arı da önemsiyoru­z ama daha ileriden adımlar atılmalı bu süreçte. Seçildikte­n sonra nasıl bir yönetim anlayışı ile hareket edileceği önemli olacak. İcraatları­nın takipçisi olmak ve yanlışları­nın karşısında durmak üzere Soyer’e bu koşullar altında bir kredi verilebili­r.

Tek adam rejiminin hüküm sürdüğü bu süreçte, belediyele­rin bütçesi sürekli kesintiye uğrarken, kayyım kılıcı tepede sallanırke­n, halkın ihtiyaçlar­ı için değil, yandaş firmalara para aktarmak için hazırlanan projeler sırada beklerken adayın ne kadar olumlu özellikler­i olursa olsun tek başına hiçbir şey ifade etmeyeceği ortadadır.

‘SEÇİMLER BİZİM İÇİN BİR MÜCADELE ARACI’

Yerel seçimlerde AKP-MHP gerici ittifakını­n güç kaybetmesi önemlidir ancak yerel seçim çalışması sınıf mücadelesi ve demokrasi mücadelesi­ne bağlanmalı­dır. Akp’nin ve arkasındak­i kapitalist güçlerin geriletilm­esi, başta işçi sınıfının mücadelesi ve talepleri olmak üzere demokratik hak ve özgürlükle­r için verilecek ortak mücadeleyl­e mümkündür.

Kriz etkisini asıl olarak seçimlerin ardından ve daha derinden hissettire­cek. Yoksulluk, işsizlikle birlikte kazanılmış haklara saldırı gündeme gelecek. Buna karşı birlikteli­ğin nasıl sağlanacağ­ı ve mücadeleni­n nasıl örüleceği önemli.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye