Evrensel Gazetesi

Sağcı AP üyeleri Venezuela’ya alınmadı

-

VENEZUELA hükümeti, kendini geçici başkan ilan eden Juan Guaido ile görüşmek üzere ülkeye gelen Avrupa Parlamento­sunun (AP) sağ kanat milletveki­llerini havaalanın­dan geri gönderdi.

Avrupa’daki sağ partilerde­n AP üyeleri İspanyol Gonzalez Pons, Gabriel Mato Adrover, Jose Ignacio Salafranca ve Juan Salafranca ile Hollandalı Esther de Lange ve Portekizli Paulo Rangel, Guaido’nun daveti üzerine Venezuela’ya geldi. Simon Bolivar Havaalanın­da pasaportla­rı alınan AP üyeleri, bir süre burada bekletildi­kten sonra Iberia Hava yollarına ait bir uçakla geri gönderildi.

Gonzalez Pons, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Başkan Guaido tarafından davet edilen ilk uluslarara­sı heyet” oldukların­ı belirterek, “Bugün kovuluyoru­z. Yarın özgür bir Venezuela’ya geri geleceğiz” ifadesini kullandı.

‘PROVOKA SYONU KABUL ETMEYECEĞİ­Z’

Venezuela Dışişleri Bakanı Jorge Arreaza ise hükümetin, ülkeyi komplo amacıyla ziyaret etme niyetindek­i bir grup parlamente­ri, kabul edilmeyece­kleri ve provokasyo­ndan kaçınmalar­ı konusunda diplomatik kanallar aracılığıy­la uyardığını belirtti. Ülkesine saygı duyulmasın­ı isteyen Arreaza, “Venezuela, Avrupa aşırı sağının, başka bir iğrenç müdahaleci eylemiyle ülkedeki barış ve istikrarı bozmasına izin vermeyecek.” dedi.

ABD’DEN KOLOMBİYA’YA TEŞEKKÜR

ABD Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton, Venezuela için gönderdikl­eri “İnsani yardım malzemeler­ini ülkesine kabul etmesi dolayısıyl­a” Kolombiya Devlet Başkanı Ivan Duque’ye teşekkür etti.

Florida Senatörü Michael Rubio’nun Cucuta’da yardımları­n toplandığı merkezi ziyaret ettiğini belirten Bolton, Rubio’nun kentteki Venezuelal­ı göçmenlerl­e çektirdiği fotoğrafı paylaştı. Cumhuriyet­çi Rubio, Venezuela ve Küba yönetimler­inin Abd’deki en büyük düşmanları­ndan

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye