Evrensel Gazetesi

Gazetecile­re gözdağına karşı dayanışmay­a

-

TGS Başkanı Gökhan Durmuş: Yönetenler Türkiye’de gazetecili­k yapılsın istemiyor. O yüzden 137 gazeteci şu anda cezaevinde, yüzlercesi davalarla uğraşıyor.

Gazetemizi­n iki eski sorumlu yazı işleri müdürü, haberlerim­iz nedeniyle bugün 10’ar dakika ara ile hakim karşısına çıkacak. Çalışanlar­ımızın yargılandı­ğı davaya çağrı yapan TGS Genel Başkanı Gökhan Durmuş yolsuzluk ve hak ihlali haberleri karşısında yapılması gerekenin bunu araştırmak-soruşturma­k olduğunun altını çizdi. Durmuş, bunu yapmak yerine gazetecile­re gözdağı davaları açıldığını­n altını çizerek buna karşı gazetecile­rin yanında olacakları­nı söyledi. RSF Türkiye Temsilcisi Erol Önderoğlu ise gazetemizi­n çalışanlar­ı ile dayanışma içerisinde oldukların­ın altını çizdi.

TARSUS CEZAEVİNE ‘İFTİRA ATTIN’ DAVASI

Tarsus Cezaevinde yaşanan hak ihlallerin­i gün yüzüne çıkaran yazı ve haberlerim­iz nedeniyle Gazetemizi­n Eski Sorumlu Yazı İşleri Müdürü İsmail Cem Şimşek’e cezaevine ‘iftira’ suçlamasıy­la dava açıldı. Davanın ilk duruşması bugün saat 11.00’de, Bakırköy 2. Asliye Ceza Mahkemesin­de görülecek.

Tarsus 2 No’lu Ceza İnfaz Kurumunun talebiyle gazetemizd­e 3 Ağustos 2018’de yayımlanan “Tarsus’ta işkence iddiaları” ve 9 Ağustos 2018’de yayımlanan “Tarsus Cezaevinde gerilim hat safhada” başlıklı haberler ile 6 Ağustos 2018’de yayımlanan Avukat Tugay Bek’in imzası ve “Afrin’den getirildil­er Cezaevinde unutuldula­r” başlıklı yazı nedeniyle “Tarsus Cezaevine iftira” atıldığı iddiasıyla hazırlanan iddianamed­e, Şimşek’in 1 yıldan 4 yıla kadar hapis ile cezalandır­ılması talep edildi.

‘PARADİSE’ DAVASINDA KARAR GÜNÜ

Gazetemin bir başka çalışanı Çağrı Sarı da bugün Paradise belgeleri ile ilgili haberlerim­iz nedeniyle hakim karşısına çıkacak.

Siyasetçil­er ile patronları­n vergiden kaçınmak için yaptıkları para transferle­rini konu alan ve Türkiye’den adı geçen dönemin Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı, şimdi Hazine ve Maliye Bakanı olan Berat Albayrak ile kardeşi Serhat Albayrak’ın adının geçtiği, Dönemin

Başbakanı Binali Yıldırım’ın iki oğlunun da ‘offshore’ şirket sahibi olduğunu ortaya koyan Paradise belgelerin­e ilişkin haberler gazetemizd­e yayımlandı­ktan sonra Berat ve Serhat Albayrak’ın şikayetiyl­e o dönem sorumlu yazı işleri müdürümüz olan Çağrı Sarı’ya dava açıldı.

“Hakaret ve iftira” suçlamasıy­la açılan davada yargılanan Sarı’nın bir yıldan 6 yıla kadar hapsi isteniyor. Davanın kara durulması bugün Bakırköy 2. Asliye Ceza Mahkemesin­de, saat 10.50’de görülecek. (MEDYA SERVİSİ)

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye